Skip to main content
  • 5.03.2019.

8 najboljih Live nastupa svih vremena The Prodigya

Billboard je na svojim stranicama objavio najbolje live nastupe grupe The Prodigy od postanka do danas u znak sjećanja na Keitha Flinta koji si je oduzeo život tijekom vikenda

Piše: 


Kada govorimo o bendu kao što je The Prodigy složiti listu najboljih live nastupa je nemoguća misija, ističe autorica članka Kat Bein. Britanski elektronički bend eksplodirao je nudeći pjesme i video spotove koji su ostavljali bez daha, a na pozornici je javnost doista mogla shvatiti i doživjeti ovaj neobuzdani energični bend sa anarhističkim pristupom. Svaka izvedba The Prodigya bila je zapanjujuće apsurdna i inspirativna. I doista prvi njihov nastup bio je epska priča i lekcija iz glazbene povijesti.

Priča za njih počinje kada je osnivač Liam Howlett sa 10 demo snimaka dobio termin za svoj prvi koncert u londonskom noćnom klubu Labyrinth. Njegov menadžer je rekao da će mu trebati MC pa ga je uputio na Maxima Realitya, a doveo je i Keitha Flinta kao službenog plesača kao bi ojačao bend. Taj nastup bio je nezamislivo divlje prirode pa su vlasnici klubova nestrpljivo čekali idući tjedan i nastup The Prodigya i dolazak još većeg broja ljudi. Maxim i Flint postali su stalni članovi benda, a sve ostalo je povijest.

Svatko tko je u 39 godina postojanja ikada vidio bend na pozornici pričat će o tom divnom bučnom iskustvu. To je bio nastup koji vas je ostavio bez daha u trenutku, prisilio vas da plešete i ostavio dobro oznojene u neredu.

Kako je vijest o Flintovoj preranoj smrti pogodila čitav glazbeni svijet, teško je misliti na njega kako udara i mlatara pod rotirajućim svjetlosnim efektima na pjesme poput "Firestarter" i "Breathe". Ostaje za vidjeti može li The Prodigy nastaviti sa svojim djelovanjem u ovom sastavu, no dok se to ne desi prisjetimo se nekih nezaboravnih epskih nastupa u čast Keitha Flinta.

BBC2's Dance Energy 1991

Glastonbury 1995

Phoenix Festival 1996

MTV's Fashionably Loud 1997

Brixton Academy 1997

Rock Am Ring 2009

World's On Fire, Warrior's Dance Festival 2010

T in the Park 2015

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2