Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Objavljene nominacije za 30. Porin: Aklea Neon, Anna Moor, pocket palma…

Nakon više od dva desetljeća zanemarivanja elektroničke scene, od 2021. Porin ima kategoriju za najbolji album elektroničke glazbe

Piše: 

Jubilarni 30. Porin predstavio je ovogodišnje nominacije u 37 kategorija. Među nominiranima ponovno prednjače pop izvođači, ali uz kategoriju za Najbolji album elektroničke glazbe vrijedi izdvojiti i nekoliko komercijalnih skladbi produciranih u modernom elektroničkom ruhu.

U kategoriji Najboljeg albuma elektroničke glazbe nominirani su: Pocket Palma s albumom „Atomi Rework“, zatim Aklea Neon s albumom „Dođi na joji“ i Anna Moor s albumom „Plavi avioni“.

Kategorija Najbolji album hip hop glazbe, također ima brojne pjesme koje krasi elektronička produkcija, a nominirani su Tram 11 s albumom „Jedan i jedan“, zatim Hiljson Mandela s albumom „Mandela effect“ i Edo Maajka s albumom „Moćno“.

Pjesma “Trebaš li me” autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka (Z++) u izvedbi s Eni Jurišić krasi moderna komercijalna elektronička produkcija, a nominirana je u kategoriji Najbolja pjesma, Najbolje vokalne suradnje te kategorija zaNajbolji video broj. U kategoriji za Najbolju vokalnu suradnju nalazi se i elektro pop pjesma “Feel You CloseErica i Ivane Kindl.

Zanimljivost ovog izdanja Porina je porast u broju prijava u odnosu na prošla izdanja. „Glasačko tijelo je u prvom krugu glasovanja svoje favorite biralo među ukupno 2129 ovogodišnjih prijava u 37 kategorija. Bilo je čak 303 prijavljenih albuma što je 40 albuma više nego prošle godine, 379 skladbi za Pjesmu godine, a 84 prijave za kategoriju Novi izvođač“, rekla je Glavna tajnica Porina Ivana Martinac.

Dodjela 30. Porina na rasporedu je za ožujak, a popis svih nominiranih pogledajte ovdje.

Porin se nakon 28 godina udostojio priznati da postojimo

Vezani članci
Turn Up The Bass: 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) u novom dokumentarcu
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom
‘Turn Up The Bass’ slavi 20 godina rave scene gluhih (Deaf Rave) i istražuje predrasude s kojima se zajednica suočava s mainstream elektroničkom scenom