Skip to main content
  • 15.12.2019.

Amelie Lens za Cercle nastupila pokraj 9 srebrnih kugla Atomiuma

Ova istinska zvijezda u naletu, za koju legende kao što su Carl Cox i Richie Hawtin tvrde da je budućnost techno muzike, u prethodne dvije godine doživjela je strelovit uspon kakav dosad nije zapažen na globalnoj elektroničkoj sceni.

Piše: 


15. srpnja nastupila je u sklopu Cerclea pokraj Atomiuma u Briselu

Atomium je skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. u Bruxellesu. Ta 110 m visoka čelično-aluminijska konstrukcija postala je senzacijom Izložbe. Skulptura, koja nadvisuje izložbeni prostor na terenu perivoja Laeken, predstavlja devet atoma jednog alfa-željeznog kristala u mjerilu 1:150 milijardi.

Kada je Svjetska izložba 1958. zatvorila svoja vrata, devet srebrnih kugla Atomiuma postale su znamenitost grada Bruxellesa. Nadaleko vidljive kugle lebde naoko bestežinski iznad glavnoga grada Belgije. Svoj snažan sjaj zahvaljuju jednoj 2 mm tankoj elektrolitski obrađenoj aluminijskoj kori.

Atomium nije samo izvana privlačan već je zanimljiv i njegov unutarnji život koji je potpuno klimatiziran. Svaka od tih devet blistavih kugli mjeri u promjeru 20 m. Preko pet pomičnih stepeništa – među njima i najdulje u Europi, tvrde Belgijanci – i nekoliko stepeništa dovode čovjeka kroz tri metra široke cijevi do pokrajnih kugli; tu se dolazi u sobu s jelom i do stalne izložbe koja prikazuje miroljubivo korištenje atomske energije. Brzi lift odnosi posjetioca brzinom od pet metara u sekundi u glavnu atrakciju Atomiuma: okrugli, udobni restoran u najvišoj kugli odakle se pruža veličanstven pogled na grad.

Atraktivna Belgijanka nastupa 8. veljače u Zagrebu (Boogaloo), a na open air pozornici je gošća Sea Star festivala u Umagu koji se održava 22. i 23. svibnja.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk