Skip to main content
  • 22.02.2024.

D’Knock objavio arhivske snimke DJ Fresh Jaya s DMC natjecanja. Ponovno aktiviraju zajednički projekt PlayOne

DJ Fresh Jay je 1995. ostvario povijesni uspjeh na svjetskom DMC natjecanju u Londonu.

Piše: 

Renomirani hrvatski glazbenik Darko Juranović poznatiji kao D’Knock na svojim društvenim mrežama se prisjetio povijesnog nastupa DJ Fresh Jayja na svjetskom DMC finalnom natjecanju u Londonu, povodom 35 godina njihovog prijateljstva i suradnje. “Fresh je za mene bio i bit će jedan od najboljih DJ-a ikad, a to je dokazao hrpu puta na raznim nastupima i natjecanjima za najboljeg svjetskog DJ-a” ponosno ističe u objavi D’Knock.

Te već sad davne 1995. DJ Fresh Jay u Londonu osvojio fenomenalno 4. mjesto na svjetskom DMC finalnom natjecanju u opakoj konkurenciji. Nikad prije, a ni poslije na DMC natjecanjima nijedan naš DJ nije ponovio tako veliki uspjeh.

DJ Fresh Jayjovu ekspediciju u Londonu je snimala ekipa Top Mag DJ-a, a pratila ga je i njegova ekipa iz E.T.-a koja je tada u okviru DMC programa imala svoj premijerni nastup u legendarnom klubu Ministry of Sound. Inače, DJ Fresh Jay je nastupao na svakom svjetskom DMC natjecanju od 1991. do 1998., a u samom finalnom dijelu je bio 1995. i 1996.

Kako nam D’Knock otkriva, povodom 35 godina prijateljstva i suradnje, zajedno s DJ Fresh Jayom ponovno aktivirati projekt kojeg su osnovali 2000. Riječ je o PlayOne projektu za kojeg pripremaju nekoliko novih izdanja.

PlayOne će tako ponovno raditi s legendarnim producentom i dobitnikom Grammyja, Andyjem Wrightom za kojeg su napravili preko 30 produkcija. Između ostalog, PlayOne će obnoviti suradnju i s kraljicom house glazbe Barbarom Tucker. Kako nam D’Knock poručuje, finalizira se prvi povratnički singl, a u priprema je i ljetna turneja po eminentnim hrvatskim klubovima.

foto: PlayOne (D’Knock i DJ Fresh Jay) s Jim Kerrom iz Simple Mindsa

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.