Skip to main content

Dokumentarni film: Smrt u Techno Clubu – berlinska party scena na drogama

2017. godine tragični incident uznemirio je  party scenu u Berlinu: mladi par iz SAD-a izašao je na proslavu u Berghain tijekom svog odmora u Europi.

Piše: 


Jenifer uzima dvije tablete ekstazija – i umire nekoliko sati kasnije u bolnici od cirkulacijskog kolapsa i zatajenja organa.

ZDF je sada objavio dokumentarac "Smrt u Techno Clubu – berlinska party scena na drogama". 44-minutni film vrti se oko pitanja uloge koju ilegalne droge imaju u noćnom životu Berlina. Postoji li ovdje ozbiljan problem? Toleriraju li se uopće droge poput kokaina ili MDMA? A kakvu odgovornost imaju klubovi, policija i politika?

Kako bi se dobili odgovori na ova pitanja, intervjuiraju se različiti akteri i popraćeni su u filmu. Osim brojnih posjetitelja scene, među njima su i Berghainov barmen Roman Shamov; Raimund Reintjes – glasnogovornik udruge za noćne klubove (Berlin Club Commission) i Olaf Schremm – šef odjela za droge LKA Berlin.

Oni daju dojmove unutar scene, ali i “izvana”, odnosno sa stajališta službenika koji se tjedno susreću s drogom na party sceni. Ovdje je i dr. Andrea Jungaberle, koja radi kao liječnica u službi hitne pomoći i govori o razlozima i rizicima uporabe droga.

U videu ispod u objavi ZDF-a iz 2019. godine udovac Carlo govori o noći kada mu je umrla supruga Jenifer

Mogu li se slučajevi poput smrti od droge u Berghainu spriječiti u budućnosti?

Ovo pitanje je u središtu dokumentarca "Smrt u Techno Clubu".

Film možete pogledati ovdje!

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop