Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Jeff Mills objavio novi soundtrack za Fritz Langov film Metropolis

Srijeda, 15 Ožujak 2023

Legendarni DJ je već do sad napravio dvije verzije soundtracka za film snimljen u 1927.

Jeff Mills je objavio novi soundtrack “Metropolis Metropolis” za Fritz Langov film Metropolis iz 1927. Za razliku od prvog soundtracka koji gdje je ciljano producirao glazbu za segmentne filma, u novoj trećoj verziji, kultni američki DJ stvorio je simbiotički miks kompozicija koja prati priču filma.

“Mislio sam da je vrijeme da ponovno pogledam film i skladam soundtrack za njega, zbog toga što se toliko toga u svijetu promijenilo kao i kod ljudi od moje prošle verzije izdane u 2010. Nova verzija soundtracka je puno više emotivna i nosi dublje značenje.” istaknuo je Jeff Mills prilikom objave “Metropolis Metropolis”.

Elektronička simfonija koju je Jeff Mills skladao predlaže nekoliko zanimljivih točaka u priči iza ovog soundtracka. Prva točka je pozicija i uloga slušatelja soundtracka je bazirana na situaciji u sceni, a ne na čistoj transkripciji događaja. U drugoj točki legendarni DJ naglašava kako se radnja filma odvija u hipotetskoj 2000., stoga odabir glazbenih elemenata treba bit futuristički spoj klasične i elektroničke glazbe, kao spoj čovjeka i stroja. Posljednja treća točka nam otkriva kako je dobar dio soundtracka skladan u jednoglasju, što predstavlja simbol nade prema kojoj se priča u filmu razvija.

Za sami kraj najave albuma, Jeff Mills zaključuje: “Kreiranje glazbe za Fritz Langovo remek djelo kroz sve ove godine i dalje mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Film donosi priču o “čovjeku protiv čovjeka” uz pomoć stroja. Ova dramska priča i dan danas je relevantna kao i u trenutku premijere 1927. Ovo je film za užitak, ali i za zapažanje i ispitivanje.”

Novi Jeff Millsov soundtrack “Metropolis Metropolis” možete poslušati na streaming platformama, dok je sami film dostupan na YouTubeu.

Američkog producenta i DJa imat ćemo prilike poslušati u sklopu Future Scope festivala koji se održava 12. i 13. svibnja. Jeff nastupa prve večeri uz Derrick Maya, Petra Dundova i Kikia, a ulaznice su dostupne na Entriu.