Skip to main content

Komprimirani kraći pregled povijesti dub techna

Komprimirani kraći pregled povijesti dub techna: utjecaji jamajčanske dub glazbe i Detroit techna, porijeklo od Basic Channel-a i povezivanje svega toga s današnjim dub technom.

Piše: 


Ovaj je video namijenjen onima koji su znatiželjni znati više o korijenima žanra dub techno, ali nisu sigurni kako trasirati put od njegovog početka do danas. Prva obrađena tema je utjecaj dub glazbe koja je doprinijela intenzivnom korištenju delay-a i reverba (aka echo) u žanru dub techna, kao i ideje poput miksanja uživo. Dalje se govori o ulozi Detroit techna i njegovom dolasku na njemačku plesnu glazbenu scenu.

To nas dovodi do pravog polazišta dub techna u Berlinu s Moritzom von Oswaldom i Markom Ernestusom, formirajući Basic Channel, Maurizio i druge projekte. Priče su tu i o etiketama Chain Reaction, Rhythm & Sound i Burial mix. Dub techno nakon 90-ih također je pokriven, uključujući etikete poput Echocord i Silent Season. Ukratko ćemo se dotaknuti opreme, kao što su Roland RE-201 Space Echo i Echoplex, kao i sličnosti i razlike između dub techna i dubstepa. Na kraju ćemo razgovarati o budućnosti dub techna – potrebi za većom raznolikošću i prelasku iz nostalgije u drugi val inovacija.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2