Skip to main content
  • 8.01.2023.

Načelnik španjolskog gradića oduševljen nakon šestodnevnog ilegalnog rejva

Dok Italija uvodi “anti-rave” zakone i traži način za iskorijenit ilegalne partyje i raveove, situacija na samom zapadu Europe u Španjolskoj je totalno drugačija

Piše: 

Nedaleko male općine La Peza, u pokrajini Granada u Španjolskoj, održao se šestodnevni ilegalni rave koji je privukao više od 5 tisuća partijanera.


Foto Antena 3

Prve dojave o potencijalnom ilegalnom okupljanju su došle 30. prosinca kada su se velike količine partijanera krenule okupljati i prolaziti kroz mjesto, koje broji nešto manje od 1200 stanovnika, kako bi došli do svog rave odredišta. Među brojnim partijanerima nije bilo samo domaćina Španjolaca, već i iz drugih krajeva Europe.

Razgovarajući za medije, načelnik općine Fernando Álvarez istaknuo je da situacija na početku je izgledala pomalo kaotično, muzika je svirala po cijeli dan, a mogao se čuti samo zvuk “chin chin boom”. Zanimljivo, načelnik nije naredio policiji da napravi raciju već ih je pozvao da drže oko nad situacijom da sve prođe u redu.

Kako bi šestodnevni ilegalni rave prošao uspješno, nepoznati organizatori pripremili su dio party destinacije za kampiranje, postavili privremenu pizzeriju, pekaru, dućan kao i sedam pozornica.

Veličanstvena organizacija” tvrdi načelnik općine koji je ostao u šoku kako su organizatori u svega nekoliko sati izgradili pravi mali grad bez da je itko u mjestu znao da će se ovaj ilegalni rave održati. “Iskreno, da znam tko je ovo organizirao, pozvao bi ga da nam isplanira našu lokalnu feštu.” komentira Álvarez koji je pohvalio kako organizatore tako i partijanere što nije bilo incidenata.

Reakcija lokalnih mještana također je bila pozitivna, dok su neki vidjeli priliku za zaradu koju im ovaj publicitet može donijeti, a neki su se i sami pridružili raveu, kao primjerice jedan 80-godišnji penzioner.

Završetkom ilegalnog ravea, načelnik općine Fernando Álvarez je odahnuo te pozvao sve zainteresirane u svoje malo mjesto, ali kako kaže “Ovaj događaj nas je stavio na mapu, posjetite nas, tu smo, ali možda ne za 5000 ljudi odjednom.”

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2