Skip to main content
  • 22.10.2023.

Njemački javni servis donosi priču o budućnosti techna: -How Techno Shapes The Future-

Novi dokumentarac donosi priču o prošlosti i sadašnjosti techna te razmišljanja o budućnosti žanra i kulture koja ga prati

Piše: 


Njemački javni servis “Deutsche Welle” donosi priču “How Techno Shapes the Future” kroz koju istražuje korijene techna, kako novi naraštaji i generacije otkrivaju žanr i cijelu njegovu kulturu, kao i utjecaj TikToka na clubbing, zvuk i stil – kratkoročno i dugoročno.

Kratkometražni dokumentarac je dio serijala “Arts Unveiled”, a novinar Ute Pfeiffer uz već spomenute teme, dotiče se i puta techna od subkulture nastanjene u “undergroundu do prihvaćanja u mainstreamu, otkriva što je to P.L.U.R. etos i kako se on održao kroz vrijeme.

Svoja razmišljanja u dokumentarcu otkrili su brojni akteri njemačke elektroničke scene poput  Sven Vätha, Stacey “Hotwaxx” Hale, Nur Jabera, TAAHLIAH, Nicky Böhma

Ovo nije prvi put da se njemački javni servis bavi tematikom elektroničke glazbe i techno zvuka, još ljetos su u sklopu serijala “Arts Unveiled” snimili “How Techno Was Born: From Detroit to Berlin”, fokusirajući se na utjecaj detroitskog techna na berlinsku glazbenu scenu nakon pada berlinskog zida u ranim 90-ima.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk