Skip to main content
  • 22.10.2023.

ADE 2023. Drugi dan: Party na vrhu nebodera, umjetna inteligencija, DGTL festival

Nakon bogatog otvaranja Amsterdam Dance Eventa i ispunjenog prvog dana zanimljivim događajima, evo što izdvajamo s drugog dana najvećeg okupljanja elektroničke industrije

Piše: 


PRVI LIVE INTERVJU S CLAPTONOM

U sklopu ADE Pro konferencije, povodom deset godina od izlaska hit singla “No Eyes”, Claptone je odradio prvi live intervju. U razgovoru s BBC-evim Dannyjem Howardom, Claptone je približio svoju mističnost prisutnima, pričao o karijeri, svom kreativnom procesu te ključnim trenucima u svom glazbenom razvoju. Što je sve mistični DJ i producent otkrio, donosimo uskoro u zasebnom članku.

NOW HERE PARTY U A’DAM TORENU

Posjetili smo party na gotovo 100 metara nadmorske visine! Rezidencija Paca Osune “Now Here” s Ibize je napravila izlet do Amsterdam Dance Eventa gdje je preuzela 20. kat jednog od najviših nebodera u Nizozemskoj. Uz španjolskog DJ-a nastupili su Loco Dice, Chelina Manuhutu, Blackchild, Iglesias i Val Ginnelly.

 

RAZGOVORI O UMJETNOJ INTELIGENCIJI

Važne teme ovogodišnje ADE Pro konferencije su vezane uz umjetnu inteligenciju. Predviđanje budućnosti, korištenje umjetne inteligencije u svakodnevnom životu samo su neke od polaznih točaka panel rasprava. Otkriveni su i brojni “AI-Powered Music Startups” koji će uvelike utjecati na budućnost glazbene industrije.

 

DGTL FESTIVAL UZ BICEPA I DIXONA

Festivalski brend s više od šest postaja diljem svijeta, DGTL stigao je u Amsterdam gdje do kraja tjedna u NDSM skladištu donosi dašak svog audio-vizualnog iskustva. Prva večer je bila u znaku Bicepa i Dixona.

 

Na najvećoj manifestaciji elektroničke glazbe je i naša suradnica, stoga za najnovije vijesti iz Amsterdama redovno osvježavanje naš web i zapratite nas na Instagramu.

soul gravity desktop
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.