Skip to main content
  • 28.10.2017.

Najbolji uratci Richie Hawtina pod maskom Plastikmana

Iako na underground sceni najpoznatiji kao Richie Hawtin, vodeća figura minimal techna svijetu se predstavljao i sa drugim imena, ali nijedno nije stvorilo veći uspjeh od Plastikmana.

Piše: 

Richie Hawtin predstavio je Plastikman 1993. godine kao razvoj kombinacije kiselog techna sa ekstremnim razninama energija gdje je poznatiji takav uradak 'Spastik', dok je albumom 'Consumed' ponudio ambijentalnu stranu nastalu kao zvučni eksperiment u futurističkim ritmovima inspiriranu prostranstvima dalje od površine.

Par godina prije Plastikmana, Richie Hawtin objavio je izdanja kao FUSE 1990. sa albumom 'Dimension Instrusion', dok je kao Concept 1 1998. zavirio više u minimal.

Od prvog izdanja Hawtina kao Plastikman, albuma 'Sheet One' te energičnog 'Spastika' do zadnjeg izdanja iz 2014. 'EX', pogledajmo koja su to njegova najbolja djela koja su ostavila najveći trag.
{youtube}ECiBbb-RrlY{/youtube}

{youtube}OUl43l71rEM{/youtube}

{youtube}fDBcxEMHNMs{/youtube}

{youtube}LYyRTvxDRMo{/youtube}

{youtube}Nsct-e-HVE0{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2