Skip to main content
  • 17.07.2023.

Pogledajte dokumentarac o nastanku i popularizaciji house glazbe

Dvodijelni dokumentarac donosi ekskluzivne razgovore s akterima sa scene poput Nile Rodgersa, Marshalla Jeffersona, Honey Dijon i mnogih drugih

Piše: 

Britanska televizija Channel 4 donosi dvodijelni dokumentarni serijal “I Was There When House Took Over the World” kroz kojeg kronološki prati porijeklo i razvoj house glazbe. Dokumentarni serijal prati kako je smrt disca pokrenula stvaranje ikonskog zvuka elektroničke i plesne glazbe.

Dokumentarni serijal je podijeljen u dva nastavka – “House Was Born” koji se fokusira na socijalno i kulturološko okruženje, kao i kontekst vremena koje je utjecalo na razvoj žanra te “House Went Global” koji priču kako je house glazba osvojila top ljestvice i plesne podije diljem svijeta.

Dokumentarni serijal donosi arhivske snimke, posjete kultnim lokacijama u Chicagu te razgovore s akterima sa scene koji su bili aktivni nekoć i danas poput Nile Rodgersa, Marshalla Jeffersona, Honey Dijon i mnogih drugih.

Channel 4 se već bavio elektroničkom glazbom te su snimili početkom tisućljeća važan dokumentarac zvan “Pump Up the Volume: The History of House Music”.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2