Baner

Pogledajte prvi Ultra Music Festival 1999. u Miamiu. Danas slave 20 godina!

Nedjelja, 25 Veljača 2018

Ultra je počela emitirati video epizode u kojima otkriva prošlost tj. kako se festival razvijao od postanka do danas.


Prije 20 godina prva Ultra održala se na plaži u Miamiu. Prvih par godina festival je poslovao u minusu; bilo je organizacijskih pogrešaka i sve je mirisalo na to da će se ugasiti, ali upornost i energija rezultirali su da se event uzdigne iz ponora i postane jedan od najboljih svjetskih događaja.


Bez Ultre danas ne bismo možda posjećivali brojne festivale u zemlji i svijetu. Ultra je donijela popularizaciju elektroničke glazbe i festivalske kulture; pomakla barijere u medijima o shvaćanju elektroničkog zvuka, a time i utjecala na zakone i pravila s kojima su se suočavali organizatori velikih elektroničkih priredbi. I sami smo svjesni koliko je utjecala na naše tržište od dolaska 2013.g. te općenito lokalnu zajednicu i njihovo poimanje elektroničkog zvuka.


Osim Ultre svakako valja izdvojiti i druge festivalske brendove koji su pomogli ekspanziji festivalske kulture diljem svijeta poput Loveparadea, Time Warpa, Maydaya, Sensationa, Tomorrowlanda itd. Josh Wink, Tiësto, John Digweed, Ferry Corsten i Nic Fanciulli prisjećaju se početaka i otkrivaju kako je nastao fenomen zvan Ultra Music Festival. Ultra u Miamiu se održava 23. do 25. ožujka, a u Hrvatskoj od 6. do 8. srpnja u Splitu.

Zanima nas Vaše iskustvo i mišljenje o Ultri,
pa molimo da sudjelujete u anketi u nastavku.

 
Pogledajte prvi Ultra Music Festival 1999. u Miamiu. Danas slave 20 godina!