Skip to main content
  • 25.02.2018.

Pogledajte prvi Ultra Music Festival 1999. u Miamiu. Danas slave 20 godina!

Ultra je počela emitirati video epizode u kojima otkriva prošlost tj. kako se festival razvijao od postanka do danas.

Piše: 


Prije 20 godina prva Ultra održala se na plaži u Miamiu. Prvih par godina festival je poslovao u minusu; bilo je organizacijskih pogrešaka i sve je mirisalo na to da će se ugasiti, ali upornost i energija rezultirali su da se event uzdigne iz ponora i postane jedan od najboljih svjetskih događaja.
{youtube}_lZNHk8GQk8{/youtube}

Bez Ultre danas ne bismo možda posjećivali brojne festivale u zemlji i svijetu. Ultra je donijela popularizaciju elektroničke glazbe i festivalske kulture; pomakla barijere u medijima o shvaćanju elektroničkog zvuka, a time i utjecala na zakone i pravila s kojima su se suočavali organizatori velikih elektroničkih priredbi. I sami smo svjesni koliko je utjecala na naše tržište od dolaska 2013.g. te općenito lokalnu zajednicu i njihovo poimanje elektroničkog zvuka.
{youtube}wgNYT5ZH88o{/youtube}

Osim Ultre svakako valja izdvojiti i druge festivalske brendove koji su pomogli ekspanziji festivalske kulture diljem svijeta poput Loveparadea, Time Warpa, Maydaya, Sensationa, Tomorrowlanda itd. Josh Wink, Tiësto, John Digweed, Ferry Corsten i Nic Fanciulli prisjećaju se početaka i otkrivaju kako je nastao fenomen zvan Ultra Music Festival. Ultra u Miamiu se održava 23. do 25. ožujka, a u Hrvatskoj od 6. do 8. srpnja u Splitu.

Zanima nas Vaše iskustvo i mišljenje o Ultri, pa molimo da sudjelujete u anketi u nastavku.

 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk