Skip to main content
  • 8.08.2022.

Premijera: Zadar Sunset Festival 2022. Aftermovie

Glazbenu pozadinu aftermoviea drugog izdanja Zadar Sunset Festivala potpisuju su-organizatori i idejni začetnici događaja – Groove Masters

Piše: 

Najbolje momente sa ZSF pogledajte u našem aftermovieu kojeg je producirala suradnica Margarita Mavar. U pozadini je traka "Life is Chill" Groove Mastersa objavljena na respektabilnom domaćem labelu Dobar House.

Tijekom festivala smo popričali sa domaćinima Groove Masters, pa prije nego kliznete niže za aftermovie saznajte više o mladićima iz Zadra.


Foto Antonio Zubcic

1. Što vas je uvelo u DJ svijet?

Kao Groove Masters smo nastali prije osam godina, sasvim slučajno – kolege smo iz srednje škole i zajedno smo odradili nekoliko gaža, nakon čega smo se još više povezali i shvatili da smo glazbeno jako slični, pa je zajednički ulazak u DJ-ing kao duo imao smisla.

2. Što vam Zadar Sunset Festival donosi?

Ovakva manifestacija nam puno znači u gradu u kojem smo rođeni, a čiji smo dijelom organizatori i idejni začetnici, tako da smo i više nego ponosni na ovaj projekt i nadamo se da će kroz godine samo rasti.

3. Što biste izdvojili kao posebnost ovog festivala?

Svakako najvećim plusom smatramo lokaciju – na staroj gradskoj rivi, uz more odmah uz Pozdrav suncu i Morske orgulje koji su simboli našeg grada i poznati daleko u svijetu. Mislim da se malo koji festival može pohvaliti s ovakvom lokacijom.

4. Kako zamišljate svoju karijeru?

U zadnje dvije do tri godine stvaramo vlastite trake i ide nam dobro, pa se nadamo uspješno nastaviti u tom smjeru. Imamo sve više gaža i otvara nam se sve više prilika, pa od nedavno imamo svog booking agenta i uskoro planiramo neke internacionalne gaže, pa bismo i nastavili u tom smjeru.

 
5. Kakve vam se prilike otvaraju u inozemstvu?

Za početak imamo nekoliko potencijalnih gaža u susjednim državama, u Mađarskoj i Srbiji, ali to je sve još u fazi dogovaranja. Tako planiramo započeti, a kasnije i na destinacije koje su poznatije u svijetu elektroničke glazbe.

6. Tko vam je uzor?

Definitivno Chris Stussy, s kojim smo nastupili u Zagrebu i bilo je predobro iskustvo, isto kao i Archie Hamilton prije kojeg smo mi imali set na ovogodišnjem Zadar Sunset Festivalu!

7. Koje vas emocije prolaze prije, tijekom i nakon seta?

Slijed emocija je često vrlo sličan – na početku je prisutna blaga trema i napetost, a tijekom seta čisto zadovoljstvo i sreća. Nakon seta uvijek osjećamo olakšanje, jer je prošlo kako smo zamislili.

8. Na kojem biste velikom svjetskom festivalu voljeli nastupiti?

Od Hrvatskoj bližih festivala, definitivno bismo voljeli nastupiti na Exitu, a od daljih, odnosno prekooceanskih izdvojili bismo Burning Man.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2