Skip to main content
  • 12.07.2021.

Prvi dojmovi s proslave 20 godina post pandemijskog Exit festivala

Završen je Exit koji je 20 godina proslavio četverodnevnim plesom s nastupima 300 izvođača na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Piše: 


Tako je Exit ušao u povijest i postao prvi gigantski festival s oko 40 tisuća posjetitelja po danu koji se održao u Europi od pojave koronavirusa početkom prošle godine.

Nakon serijala otkazanih festivala diljem Europe gdje su organizatori pokušavali pritisnuti svoje vlade da relaksiraju mjere i sigurnosne protokole, EXIT je grabio naprijed sa svojim sigurnosnim planom koji je uključivao da posjetitelji budu cijepljeni, da imaju antitijela ili da imaju negativan PCR ili antigenski test.

Status EXIT festivala 2021. kao prvog velikog glazbenog festivala koji se dogodio u Europi od početka pandemije samo je nastavak ionako bogate povijesti događaja. EXIT je osnovan 2000. godine kao studentski pokret koji se borio za demokraciju i slobodu u Srbiji i na Balkanu nakon završetka građanskog rata što je dovelo do raspada Jugoslavije. Nakon jugoslavenskih općih izbora 2000. godine, EXIT se 2001. preselio na 240 godina staru Petrovaradinsku tvrđavu koja se nalazi na obali rijeke Dunav piše Billboard.

Iako je EXIT isprva namjeravao proslaviti svoju 20-godišnjicu 2020. godine, organizatori su otkazali događaj usred širenja virusa Srbiji i drugim dijelovima svijeta. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pokušao je spasiti festival 2020. godine, navodeći njegovu povijesnu važnost za regiju Balkana i utjecaj na turizam zemlje, ali je kasnije popustio.

Exit se mogao pratiti na Facebook i Youtube kanalu uživo, a festival je završio nedavno Solomunovim setom na MTS Dance Areni, a u nastavku pogledajte video klipove što ih je zabilježio naš suradnik Alen Merdan.On je ujedno napravio i nekoliko intervjua sa izvođačima, te ih objavljujemo uskoro.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2