Skip to main content
  • 28.11.2019.

Setovi Westbama koji su obilježili povijest Loveparadea

Bila je to 1989. kada su dvojica mladića Dr. Motte i Westbam počeli pisati povijest Rave kulture stvorivši maleni party pod imenom Loveparade.

Piše: 

Godine su išle, a Loveparade je nošen padom berlinskog zida i slobodom bivao sve veći, snažniji i konkretniji. Slao je poruke mira, ljubavi, zajedništva – stvarao je PLUR.

Ono što su ovaj dvojac postigli doseglo je svoj vrhunac deset godina nakon. Loveparade je postao miljunski događaj koji je odgojio generacije. U to doba u Hrvatsku je i sam Westbam često dolazio, a neki od nezaboravnih partija i danas se prepričavaju.

Mi smo nošeni ovom energijom Loveparadea i sami nastali u doba kada je VHS kazeta i video rekorder bila najmodernija tehnologija, a Loveparade se prenosio uživo na Viva kanalu, dani i noći provedene su uz TV i snimljene kazete.

Tako vam ovom prigodom donosimo neke od nezaboravnih setova koje je Westbam priredio na svom Loveparadeu. Ako želite čuti barem djeličak toga vremena ili glazbe stopljeno sa sadašnjošću u neobičnoj fuziji navratite 20.12. u splitski Central kada će tata vinyla i scratcha pokazati zbog čega je izuzetno cijenjen na globalnom nivou.

Na Loveparadeu 1999. nastupio je i naš Pero-Fullhouse, koji je domaćin Westbamu baš na ovom partiju u Centralu uz DJ Jocka. Jedne godine na Loveparadeu su nastupali i ekipa Astralisa (Ludvig, Go Cut, D-Name)

Ulaznice od kupite u pretprodaji Online ili na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshop: www.ticketshop.hr

ADVANCE 2 od 20.11.- 4.12 – 90 kn
REGULAR od 5.12. – 19.12. – 100 kn
NA ULAZU 20.12. : 130 kn

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2