Skip to main content
  • 26.05.2019.

Snimke za pamćenje: Techno vihor Carl Coxa 2005. je progutao Auroru

U vrijeme dok Hrvatska još nije okusila ogromnu festivalsku revoluciju, klubovi i klupski intimni ambijenti, pa i plaže su bili žila kucavica scene.

Piše: 


U ovom članku prisjetit ćemo se neizbrisive povijesti Aurore video snimkama iz 2005.g.. Jedan veliki gospodin kojeg su u to doba zvali i "Big Black Star" oduvijek se sa srcem vraćao u Dalmaciju. Carl Cox je često dolazio na poziv Pere-Fullhousea i sjajnih Omegaritam zabava koje su ga prvi put dovele u Hrvatsku krajem 1998. u trogirski F1.

Potom je Cox oduševljavao floor magične kraljice zora Aurore na jesen 2002. pa ljeto 2005. i 2006. U međuvremenu je ovaj karizmatik i ikona scene pohodio i splitske Gripe (2004.) te ih dupkom napunio; rasplesao je u ime ove organizacije dvaput dubrovačku Plažu Kupare, jednom plažu Zrće, a u novije doba i Revelin 2014.

Kako bi se vratili u doba kada je Aurora harala dalmatinskom techno scenom donosimo snimku seta Carl Coxa, Pere-FH i Ivana Komlinovića iz 2005. Audio snimak će odmah pokazati techno kakav je nekad bio.

Aurora se iduće subote 1. lipnja vraća na stare staze

Partijem MAGIC SOUND OF DALMATIA rađa se svojevrstan "Gathering" – 32 DJ-a iz 11 dalmatinskih gradova na 3 floora kultnog kluba uz najavljenu veliku izložbu flyera koji su obilježili povijest hrvatske i dalmatinske scene od 1994. do danas. Svi zajedno ćemo imati prilike ponovno dočekati zoru na flooru jednog od najljepših klubova na Jadranu!

Ima li što bolje za poželjeti u prvom vikendu lipnja nego sjajno okupljanje dalmatinskih umjetnika i publike. Ulaznice po 80 kn potražite na Adriaticket.com, a ako dolazite ekipno uvijek možete zaraditi i popust jer 5 ulaznica iznose samo 300 kn.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2