Skip to main content

Tribina: Osnivanje DJ udruge

Nikada do sada meštri elektroničke glazbe nisu imali jedno ujedinjeno tijelo koje bi ih zastupalo u pravnim pitanjima i koje bi moglo razjasniti nejasne ili krivo definirane pojmove ili one koji su uspostavljeni izvan domene elektroničke glazbe kao specifičnog žanra.

Piše: 


Rezultat je taj da većina glazbenika u komercijalnijim vodama posjeduje licence, dok velik dio underground DJ-a, kako i priliči podzemlju, operira u mraku. Tema potrebe za udrugom ili organizacijom, preko koje bi DJ-i mogli ostvariti prava za sebe i kolege, potegla se i na segmentu sa ZAMP-om održanom u sklopu KS Takeovera u Splitu 3. lipnja.


 
To je i bio povod pa smo na idućem edukativnom programu JEZGRA održanom 13.11.2016. u zagrebačkom Pločniku organizirali tribinu "Osnivanje DJ udruge" na kojoj su se kao gosti rado odazvali glazbenici Arszenik, Ivan Komlinović, Go Cut i Blacksoul, dok je raspravu moderirao Damir Cuculić. U razgovor su se uključili i Marin Gospić iz EMI učilišta, DJ Reno, Gogolesko.
{youtube}XBJsYWZP7p0{/youtube}

Kako je povijest pokazala od udruživanja prvih ljudskih zajednica, preko uspona koncepta teama i industrijske revolucije, pa do danas – snaga je u broju. Više glasova spojenih u jedno s zajedničkim ciljem i misijom mnogo je snažnije, no pokoji usamljeni šapat iz gomile

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2