Baner
justice

Live album Justicea

Nedjelja, 12 Svibanj 2013

I dok svi iščekuju album Daft Punka, drugi je francuski dvojac, Justice, nedavno predstavio svoj najnoviji album.

Gaspard Augé i Xavier de Rosnay osnovali su grupu 2007. godine, te je već debitantski album  bio nominiran za nagradu Grammy dok je svima znana njihova veleuspješnica "D.A.N.C.E.". Drugi album, “Across The Universe“, snimljen live tijekom 2011. godine, podbacio je i kod kritike i kod publike,  a i netom izašao  „Access All Arenas“ sniman je live.

Snimljen tijekom nastupa  u sklopu turneje „Audio, Video, Disco“ u  Les Arènes de Nimes prošlog lipnja, album demonstrira umješnost dvojca u spajanju housea, electra, disco-metala, nu-disca i još pokojeg njima dragog žanra dajući svemu tome svoj prepoznatljiv pečat. Album započinje s „Genesis“, još jednim Justiceovim hitom, mjesto su našli i „Canon“, stvar s ledzeppelinovskim rifom, "Newlands“ rock štiha,  a tu je naravno i  klasik "D.A.N.C.E."

Kako je riječ o nastupu pred dvjema tisućama ljudi, na snimci su zabilježeni i ekstatični povici i vrištanja publike što donekle dočarava o kakvom se to spektaklu u dvijetisućljetnoj areni zapravo radilo. 
„Access All Areas“ izašao je na labelu Ed Banger  7. svibnja , a mi Francuze možemo čuti već 5. kolovoza u Papayi.
 
Live album Justicea