Skip to main content
  • 15.02.2023.

Bili smo na najboljem partyju u Beogradu – a za to su zaslužni Lovefest, Dixon i dr.

Ovaj vikend proveli smo na nekoliko partyja u Beogradu, uz višesatno plesanje, u edukativne i istraživačke svrhe naravno. Htjeli smo biti potpuno sigurni i fer da je Lovefest i ovog puta nadmašio sve u regiji

Piše: 

Sada kad su nam se dojmovi smirili, a i mi, i spremni smo vam reći kako je bilo na najboljem partyu ovog vikenda, a i sa sigurnosšću vam možemo reći da jedva čekamo plesati u Vrnjačkoj Banji ovo ljeto na Lovefestu.

U subotu 11. veljače stigli smo u Hangar sa napunjenim baterijama i sa očekivanjima da ćemo bit spremni za što god nam je Lovefest pripremio. No, varali smo se. U trenutku kad smo ušli bili smo pozdravljeni od ljubaznog osoblja na ulazu koji su nas uputili prema stage-u gdje smo već mogli vidjeti i čuti talentiranog Nikolu Vemića koji je okupio brojne plesače na flooru. Kada smo stigli u backstage imali smo priliku upoznati genije koji stoje iza kreiranja tako spektakulranog događaja i koji nam je samo probudio uzbuđenje za Lovefest u Vrnjačkoj Banji u kolovozu 2023.

Hangar je poznato mjesto u Beogradu u kojem se održavaju razni eventi poput Central Dance Eventa i Illusionsa koje isto posjećujemo, ali ovaj puta su nam nadmašena sva očekivanja sa postavljenim stageom, light showom i vizualima, a zvuk soundsystem-a dopirao je i do najmanje stanice u tijelima svih plesača.

DJ Nikola Vemić savršeno je zagrijao publiku uz neke trake koje smo već mogli čuti prije na nastupima, ali i neke koji su nam bili pravo otkriće. Bio je izuzetno ljubazan i družio se s nama na događaju te smo ga uspjeli upoznati i pitati ga pokoje pitanje. Evo što je DJ Nikola Vemić rekao na simpatičnom druženje.

Na pitanje kakva su mu očekivanja bila prije eventa, i jesu li bila nadmašena poslije, izjavio je:

"Prije svega hvala na lijepim riječima! Iskreno, ovo je prva Lovefest žurka od kako je život nastavljen normalno poslije pandemije. NIsam imao pojma što da očekujem, ali da, kao što kažete, nadmašena su mi očekivanja definitivno, čak sam i sam sebe iznenadio big room muzikom. Definitivno mi je nedostajalo to – rekao nam je Nikola Vemić, a mi smo mu rekli da je on nadmasio sva naša očekivanja."

Pitali smo ga kako se pripremao za nastup, obzirom da je nastupao prije Dixona. Iznenadio nas je odgovorom da se zapravo nikada ne priprema. Ubaci hard disk u player, i prepusti se. Prati ljude, atmosferu, svijetlo… pa što ispadne. Generalno, volim raditi intro, a nije mu bitno kome. Doživljaj mu je da pokrene ljude, koji su tek došli na zabavu. Kasnije, kada su svi zagrijani, bude svima lakše.

–       Samo želim da artisti sa Balkana uživaju veće poštovanje kod kolega iz EU ili USA. Imamo definitivno DJ-e i producente kojima se trebamo ponositi. Kad ovo kažem, mislim na cijelu EX YU. – odgovorio je Vemić na pitanje koje su mu daljnje želje u karijeri koje želi ostvariti u ovoj godini.

Zatim, oko 1 sat, Dixon je započeo svoj poznati intro za sve svoje setove. Mračni ambijent, minimal, laseri i bassovi koji su tresli tlo pod nogama, nama već dobro poznato, ali svaki put nas iznenadi kao da prvi put doživljavamo nastup ovog glazbenog majstora.

Njegov set trajao je 3 sata i bilo je to tri sata čiste ljubavi. Dixon savršeno je izabrao sve trake za plesače koji su stvorili nevjerojatnu atmosferu tokom cijelog eventa. Kreirao je savršen spoj mračnih i uplifting beatova radi kojih mi nismo prestali plesati cijeli njegov nastup. Ozvučenje i osvijetljenje je dalo posebnu notu misterioznosti i intenzivnosti te su savršeno pratili svaki njegov korak. Ostavio nas je bez riječi u trenutku, a primijetili smo da su i mnogi drugi samo uživali, plesali i pustili da ih ova selekcija glazbe vodi kroz prostor.

Poslije Dixona, pult je preuzeo naš dragi Coeus koji je čak osvojio Nagradu Ambasadora u 2022 za remiks godine. Pratimo ga na brojnim nastupima i uvijek nam je drago kada nam se putevi sretnu i podružimo se malo. Primijetili smo da svaki put svoj glazbeni opus diže na višu ljestvicu i da nadmašuje svačija očekivanja. Njegov nastup na Lovefestu je istinski pokazao da je pravi glazbeni umjetnik koji sluša potrebe publike i ambijenta da digne cijelu atmosferu na nešto neočekivano. Pitali smo ga možemo li očekivati u skorije vrijeme nešto novo, neki preokret od njega.

Rekao nam je kako smatra da se umjetnik konstantno mora razvijati i poboljšavati se, pa tako se i on trudi da to postigne. Što se tiče budućnosti, svašta se sprema, ali za to valja pratiti njegovo putovanje i sam se uvjeriti u velike stvari koje dolaze. Pitali smo ga kada ga možemo očekivati u Hrvatskoj, na što je rekao da svakako želi doći i družiti se rame uz rame sa svojim prijateljima iz Hrvatske. Ne može više o tome reći, ali da ćemo svi saznati na vrijeme o posjetima Hrvatskoj.

Za kraj, možemo samo pohvaliti ovaj party, kao i cijelu Lovefest organizaciju. Izrazito su bili susretljivi, osjećali smo se dobrodošli, upoznali smo ljude iz svakog sektora organizacije i samo se nadamo da će više velikih festivala zračiti ovakvom ljubavlju i odgovornošću prema onome što rade. Veselimo se pratiti što nam na ljeto spremaju, a idućeg puta se družimo na Lovefestu, uz Patrick Toppinga.

Pogledajte atmosferu s partya niže u našoj objavi na Instagramu.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk