Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Future Scope reportaža: Umekova dvosatna dominacija za pultom hrama sreće

Četvrtak, 16 Ožujak 2023

Samo dva tjedna nakon nezaboravnog nastupa Cristiana Crakena, prošlog je petka zagrebački „hram sreće“ opet „gorio“ uz setove Umeka i Xenie, u sklopu još jednog Future Scope partya


Gotovo pa tradicionalno, odlično otvaranje glavnog floora od 22h priuštili su nam dobro poznati Shipe b2b Jock, duo koji baš nikad ne razočara. Rasplesali su krcati Boogaloo i atmosferu doveli do usijanja i prije dolaska prvog headlinera – legendarnog Umeka.Dj i producent iz susjedne nam Slovenije, koji se već 30 godina drži u samom vrhu elektroničke scene, svojim je dolaskom za DJ pult izazvao opću euforiju. Od prve sekunde Umekovog seta osjećala se nevjerojatna vibra između njega i publike, a kad je nakon kraćeg zagrijavanja krenuo  „voziti“ tvrđe i mračnije– atmosfera je eskalirala.

Svojim prepoznatljivim techno zvukom, glazbenom širinom u koju bez strana ode kao DJ i zarazno dobrom energijom, Umek je apsolutno dominirao Boogaloo-om. Imali smo osjećaj da je svaka traka nekako magično bila još bolja od prethodne koja je bila svemirski dobra, a na licima rasplesanih partijanera ocrtavalo se oduševljenje i euforija. Svojim dvosatnim energičnim setom pokazao je zašto je uvijek rado viđen gost domaće publike. Ispratili smo ga uz ovacije, tijela polupotrošenih od neprestanog plesa ali nabrijani i spremni za iduću headlinericu – Xeniu.Mlada talentirana Ukrajinka kojoj je ovo bio prvi nastup pred domaćom publikom, od samog je starta krenula žestoko i izazvala opće oduševljenje. Iako je novo lice na techno sceni, bez grama treme je u par sekundi uhvatila vajb publike i zagospodarila DJ pultom kao da to radi oduvijek, kao da joj je Boogaloo drugi dom. Xenia je bila tvrda, divlja, sexy, energična – pomaknula je naše granice, izvukla maksimum i od sebe i od svih prisutnih koji su plesali kao da sutra ne postoji . Dva sata - bez stajanja, bez odmora. Odlična vožnja.

Zatvaranje glavnog floora nakon Xenie odradio je energični Dj Gumja. Slovenac poznat po hardgroove technu i tvrđem zvuku, peglao je tako skroz do samog kraja i „izuo nas iz cipela“ .

Na drugom flooru bila je oaza za ljubitelje nešto mekšeg zvuka. Tamo su svoje umijeće pokazali energična Joma Maja iz Banja Luke i jake snage domaće scene – Kali, Neroa i Pablo Panda.

Future Scope svakim eventom nadmašuje sam sebe – od zvučnih imena koje dovodi iz vikenda u vikend, do odlične produkcije, zvuka i svjetlosnih efekata te publike koja je to sve prepoznala – pozicionirao se kao žiža zbivanja elektroničke scene u Zagrebu.Spremamo plesne cipelice do dolaska Lilly Palmer s kojom ćemo plesati već 24.03. FS nam uskoro dovodi i ekscentričnu Stellu Bossi, a kao točka  na i – u festivalskom izdanju FS na Jarunu, uživati ćemo uz Jeff Milsa, Derrick Maya i velikog Paula Kalkbrennera

Jedva čekamo <3 #neverstopdancing #meetmeatfuturescope