Skip to main content
  • 16.03.2023.

Future Scope reportaža: Umekova dvosatna dominacija za pultom hrama sreće

Samo dva tjedna nakon nezaboravnog nastupa Cristiana Crakena, prošlog je petka zagrebački „hram sreće“ opet „gorio“ uz setove Umeka i Xenie, u sklopu još jednog Future Scope partya

Piše: 


Gotovo pa tradicionalno, odlično otvaranje glavnog floora od 22h priuštili su nam dobro poznati Shipe b2b Jock, duo koji baš nikad ne razočara. Rasplesali su krcati Boogaloo i atmosferu doveli do usijanja i prije dolaska prvog headlinera – legendarnog Umeka.

Dj i producent iz susjedne nam Slovenije, koji se već 30 godina drži u samom vrhu elektroničke scene, svojim je dolaskom za DJ pult izazvao opću euforiju. Od prve sekunde Umekovog seta osjećala se nevjerojatna vibra između njega i publike, a kad je nakon kraćeg zagrijavanja krenuo  „voziti“ tvrđe i mračnije– atmosfera je eskalirala.

Svojim prepoznatljivim techno zvukom, glazbenom širinom u koju bez strana ode kao DJ i zarazno dobrom energijom, Umek je apsolutno dominirao Boogaloo-om. Imali smo osjećaj da je svaka traka nekako magično bila još bolja od prethodne koja je bila svemirski dobra, a na licima rasplesanih partijanera ocrtavalo se oduševljenje i euforija. Svojim dvosatnim energičnim setom pokazao je zašto je uvijek rado viđen gost domaće publike. Ispratili smo ga uz ovacije, tijela polupotrošenih od neprestanog plesa ali nabrijani i spremni za iduću headlinericu – Xeniu.

Mlada talentirana Ukrajinka kojoj je ovo bio prvi nastup pred domaćom publikom, od samog je starta krenula žestoko i izazvala opće oduševljenje. Iako je novo lice na techno sceni, bez grama treme je u par sekundi uhvatila vajb publike i zagospodarila DJ pultom kao da to radi oduvijek, kao da joj je Boogaloo drugi dom. Xenia je bila tvrda, divlja, sexy, energična – pomaknula je naše granice, izvukla maksimum i od sebe i od svih prisutnih koji su plesali kao da sutra ne postoji . Dva sata – bez stajanja, bez odmora. Odlična vožnja.

Zatvaranje glavnog floora nakon Xenie odradio je energični Dj Gumja. Slovenac poznat po hardgroove technu i tvrđem zvuku, peglao je tako skroz do samog kraja i „izuo nas iz cipela“ .

Na drugom flooru bila je oaza za ljubitelje nešto mekšeg zvuka. Tamo su svoje umijeće pokazali energična Joma Maja iz Banja Luke i jake snage domaće scene – Kali, Neroa i Pablo Panda.

Future Scope svakim eventom nadmašuje sam sebe – od zvučnih imena koje dovodi iz vikenda u vikend, do odlične produkcije, zvuka i svjetlosnih efekata te publike koja je to sve prepoznala – pozicionirao se kao žiža zbivanja elektroničke scene u Zagrebu.

Spremamo plesne cipelice do dolaska Lilly Palmer s kojom ćemo plesati već 24.03. FS nam uskoro dovodi i ekscentričnu Stellu Bossi, a kao točka  na i – u festivalskom izdanju FS na Jarunu, uživati ćemo uz Jeff Milsa, Derrick Maya i velikog Paula Kalkbrennera

Jedva čekamo <3 #neverstopdancing #meetmeatfuturescope

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2