Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

MENT u Ljubljani - povratak glazbene industrije!

Ponedjeljak, 21 Lipanj 2021

U prvom dijelu lipnja Ljubljana je bila domaćin sedmom izdanju showcase festivala MENT.


Kino Šiška i Švicarija okupili su oko dvije tisuće posjetitelja u devet dana ove priredbe. Od 30 izvođača, dvije trećine su bili umjetnici iz Slovenije, a ostatak je došao iz Hrvatske, Češke, Austrije, Italije i Poljske.S obzirom na fizičku udaljenost pozornice i posjetitelja, većina izvođača nije mogla sakriti svoje uzbuđenje jer za mnoge od njih ovo je bio prvi pravi nastup nakon više od 6 mjeseci pauze.

Pjevalo se zajedno i diskretno plesalo što je bilo neprocjenjivo iskustvo. Iako je pretposljednji dan festivala pomalo pokušala poremetiti oluja, devetodnevno druženje i zabavljanje uz glazbu uživo privelo se kraju u subotu 12. lipnja kada su dva snopa duge prekrili Ljubljanu.Konferencija MENT se održala dijelom uživo, a dijelom online iz Gradskog muzeja u Ljubljani. Tamo su gostovali iskusni profesionalci sa slovenske glazbene industrije koji su ponudili radionice, teme oko streaming platformi, glazbenog marketinga i promocije.

U suradnji s DobraVaga galerijom napravljena je peta izložba plakata koji se mogu pogledati sve do 30. lipnja. Predstavljena je i prvi slovenska kompilacija ambijentalne glazbe Senzorama Vol. 1, te napravljena radionica Modul@rnice okrenuta mlađim producentima.