Skip to main content
  • alt
  • 17.05.2017.

Reportaža: Joris Voorn @ Boogaloo 13.05.

Subota 13.5. bila je rezervirana za klub Boogaloo i za nastup Joris Voorna, Nizozemca, vlasnika dvije etikete koje godinama pune playliste raznih DJ-a diljem svijeta, a to su Green i Rejected.

Piše: 


Boogaloo već dugi niz godina na svojim eventima udomljava razne profile DJ-a techno scene i ovoga puta njihov izbor je pao upravo na Jorisa koji unatoč brojnim nastupima u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina, po prvi puta u dolazi na asfalt. Klub koji je poznat po svojim eventima čija su gostovanja kroz godine koje su iza njega bila neka od najjačih DJ-a techno scene poput Dave Clarke-a, Monike Kruse, Cristian Varela, Marco Bailey, Deborah de Luca. Jedan je od najjačih klubova elektroničke glazbe koji mladima daje zaista energičan doživljaj. I sam sam kao ''klinac'' imao prilike upoznati se s takvim eventima toga kluba i osjetiti energiju koja te drži do rani jutarnjih sati. Iako dosta dugo nisam bio dio floora, nakon potvrđenog dolaska Jorisa odlučio sam se vratiti u klub koji je ujedno jedan i od mojih prvih ulazaka u svijet elektroničke scene.

alt
 
Resident Advisor smjestio ga je na #41 mjesto njihove uobičajene godisnje Top 100 liste najboljih svjestskih DJ-a. Ovo je bio moj prvi live susret s Jorisom i jako me zanimalo kakav odabir traka će imati za ovaj event. Nastupa na najjačim festivalima i svira u najpoznatijim klubova, tako da njegova gostovanja na Ibizi, Awakeningsu i ADE-u su postala čista rutina.

alt

U klub smo se zaputili nesto prije ponoći i za pultom je već stajao Matya koji je od samog početka držao tvrdi i brzi ritam i čekao da se klub počne puniti. Iako ga nisam nikada slušao na eventima svaka nova lica koja su ulazila na floor bila su zadovoljna groove-om koji su upijali iz njegovih traka. Bez puno zagrijavanja svaki clubber je lakoćom ulazio u ritam koji je tek počeo  dizati atmosferu u klubu. Moram priznati da se do nastupa Jorisa klub dosta dobro popunio i traka koje je Matya izmjenjivao na playerima temperatura na flooru je bila vec dosta visoka. Tek negdje pola sata prije dolaska Jorisa na pult došao sam na svoje i ja također sam uhvatio ritam i polako ubrzavao korake koji su me trebali pripremiti za nizozemskog virtuoza koji je sa strane ocjenjivao kretanja na flooru. Iako sam nekako naviknut na početni laganiji bpm koji me postepeno zagrijava do dolaska headlinera, ostatak publike imao je vidljivo opušteniji ulazak u warmup set Matya-e. Znojna lica svih prisutnih napunili su klub tvrdom atmosferom i bila su spremna za zvukove Jorisa koji se pripremao na pultu i čekao da krene svojim trakama dodatno podići temperaturu na flooru.

alt

Negdje oko 2 sata nakon mnogobrojnih zvukova fućkanja veselja za pultom se nalazi Joris i sve je bilo spremno da po prvi puta budem dio njegovog seta. Početnim beatovima Jorisa može se odmah osjetiti kako se radi o osobi koja ima godine i godine iskustva dizanja atmosfere i koja svoj dio posla odrađuje jako ozbiljno. Prije samo mjesec dana Joris je vrtio na 20 godina Awakeningsa na jednom od najjačih techno festivala na svijetu, a sada je došao u naš Boogaloo i odlučio nam pokazati vještine koja ga godinama krase.

alt

Iako je završio studij kao dizajner interijera odlučio se za ulazak u ozbiljne vode DJ-inga i gledajući ga za pultom, izmjenjujući trake vidi se kako je ovo posao koji zapravo voli i bilo ga je odlično pratiti u dodatnom podizanju atmosfere koju je prije njega ostavio Matya. U nekih 2 sata svirke koliko sam ga slusao jako ozbiljna muzika mogla se čuti kako nam podize radnu temperaturu. Jorisova playlista bila je ispunjena kvalitetnim trakama dobrog groove-a, brzih ritmova, tvrdih zvukova i hipnotičkih šuštanja.
{youtube}goMyJi7k0Qw{/youtube}

Za svakoga tko se nalazio na flooru imao je priliku biti dio jedne odlične atmosfere koja je kroz noć sve toplija i toplija i čiji se groove mogao osjetiti do ranih sati. Odlična fizička aktivnost bila je zaslužna sa sav znoj koji smo ostavili na flooru i umor koji nam je ostao od muzike koja nas je držala u pokretu cijelu večer. Joris je bio odličan trener i prepoznao je energiju u publici koja je tražila da ju drži do samoga kraja seta. Jos jedan top artist nalazi se u mojoj bilježnjici poslušanih, a i bilo je jako zanimljivo vratiti se u Boogaloo nakon dugog odsustva. Hvala svima na energiji, atmosferi i hvala Boogaloo-u za dovođenje Jorisa.
{youtube}zBKFNBgoCQs{/youtube}

Piše: filip_myself

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk