Skip to main content

Denver je prvi američki grad koji je legalizirao lude gljive

U američkom Denveru upravo je donesena mjera za dekriminalizaciju ludih gljiva poznatijih kao "psihodelične", "magične" gljive ili psilocybin.

Piše: 


Inicijativa 301 dopušta posjedovanje ili korištenje magičnih gljiva od strane pojedinaca koji imaju najmanje 21 godinu. Zabranjuje se Gradu da troši sredstva za nametanje kaznenih sankcija.

Ideja proizašla iz ove peticije koju su u siječnju 2019. pokrenuli skupina odvjetnika je smanjiti broj prekršitelja koji će ići u zatvor zbog korištenja ludih gljiva, te isto tako održati obitelji na okupu. "Nitko ne zaslužuje da ode u zatvor i izgubi svoju obitelj, svoj život, posao za nešto što ima terapeutsku korist", izjavio je Decriminalize Denver, voditelj kampanje Kevin Matthews. Prema priopćenju objavljenom u srijedu, ta je mjera donesena sa samo 1979 glasova. Taj će broj biti finaliziran i službeno potvrđen 16. svibnja.

Savezna vlada i dalje klasificira psilocibinske gljive kao ilegalnu drogu. Međutim, to nije zaustavilo veliku peticiju koja je napravljena u Coloradu.

Kakav povijesni dan!

Država Colorado postala je prva koja je dopustila rekreacijsku marihuanu u siječnju 2014. Sada je Denver postao prvi američki grad koji je dekriminalizirao gljiveAko ste zainteresirani da saznate više o gljivama, pogledajte video prilog u nastavku.

wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop