Skip to main content
  • 20.06.2016.

Aleksij: Zovem sve u Byblos ovo ljeto da se odlično provedu!

Bila je 1962., kose su bile slobodne, srca jednako tako, a Poreč je postao bogatiji za jedan glazbeni punkt – rođen je Byblos.

 
Malodiozna jadranska meka s lokalnog je proširila svoj utjecaj i regionalno i kao jedna od najstarijih diskoteka europskog područja zove stopala na ljeto u sasvim novom ruhu. Najbolje nove stvari su one koje sa sobom nose mudrost starih i već prokušanih uz suvremenu štukaturu po rubovima pa tako Byblos kliže na energetske vibracije New Power Vibe programa, nastalog na temeljima New Powera koji je bijesnio oko u oko s Y2K paikom.

FB EVENT: New Power Vibe at Byblos Porec Croatia

 
Energijom vas punimo s prva dva New Power Vibe partyja koja na kalendare sjedaju 9. i 16. srpnja uz rezidentsku ekipu koju čine Mike Vale, Aleksij, MC Alex Donati i Dave Manali. Dok će potonji party uglavnom postati dom vibriranja house struna, prvi će leći više uz membrane tech-housea. Danas smo sjeli pak s jednim od rezidenata programa, Aleksijem i ispili pokoju čašicu čakule. Enjoy!
 
1. Bok Aleksij! Kako si započeo? Što je pokrenulo tvoju glazbenu priču? Sjećaš li se jasno svojih prvih partyja?
 
Počeo sam kao svi DJ-i, doma sam si kupio gramofone i mixer i tako sam krenuo u Cream klubu u Novoj Gorici i poslije nastavio u Ambasadi Gavioli, sve dok se nisam posvađao s njima…
 
2. Koja su najbolja mjesta u Sloveniji za sve gladne elektronike?
 
U zadnje vrijeme nema puno dobrih mjesta gdje se može svirati. Super se sjetim kako je u Splitu bilo extra jer se baš moglo svirati muziku kako se drugdje nije moglo, rado sam se tamo vraćao.

 
3. Kako su ti se putevi prekrižili s Kanzyanijem? Kako si mu upao s mix tapeom i koliko je vremena prošlo do prve rezidencije u Ambasadi Gavioli?
 
Da, Kanzyani me ufurao da su mi predložili mjesto rezident DJ-a, tako da hvala mu. Valentino me ufurao u Ambasadu, ali kasnije je on išao u drugačije glazbeno područje koje se meni nije posebno sviđalo, stoga nismo vise u kontaktu, tako da ne znam.
 
4. Koji su bili ciljevi tvog vlastitog House Spectrum projekta? Imaš li neku originalnu produkciju koju bi mogao navesti kao najdražu?
 
Od novih stvari mi je super "Mistakes" za koju mislim da ću napraviti video spot.
 
5. Što nas sve čeka ovo ljeto na vrućem podiju Byblosa? Što nam donosiš u New Power Vibe i na kojem zvuku ćeš se bazirati?
 
Pa čeka nas odlična muzika to sigurno, barem s moje strane, tako da zovem sve u Byblos ovo ljeto da se odlično provedu. Što se produkcije tiče, upravo završavam album s 10 traka i mislim da je odličan, barem tako kažu oni koji su čuli, tako da eto, pričekajte da izađe. 🙂
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2