Skip to main content
  • 5.10.2022.

Andrew Rayel: -Moldavija je u zadnjih 20 godina stvorila velik broj talenata-

Legendary se ponovno vraća u zagrebački Boogaloo s jakom trance postavom u subotu, 15. listopada

Piše: 

Zagrebačkoj publici prvi put se predstavlja Andrew Rayel koji stiže sa svojim Find Your Harmony konceptom. Za svega nešto manje od dva tjedna, moldavska trance ikona Andrew Rayel stiže u hram sreće, a dok ne dođe uhvatili smo ga da nam otkrije što trenutno ima kod njega.

S tranceom stavljaš Moldaviju na glazbenu mapu svijeta. Što je nešto što bi mi (ali i svijet!) trebali znati o moldavskoj sceni?

Moldavija je u zadnjih dvadeset godina stvorila velik broj talentiranih izvođača, neki od njih su ostvarili internacionalni, a neki regionalni uspjeh. Imena koja definitivno treba istaknuti su O-Zone, Sasha Lopez, Max Vangeli, Zdob si Zdub, Carlas Dreams i mnogi drugi. Svake godine dobivamo nove velike festivale i eventove što vidim kao dobar napredak.

Nedavno si otvorio svoju novu etiketu “Deeper Harmonies”. Reci nam nešto više o njoj. Jeste li nekoga već potpisali za nju?

Deeper Harmonies je naša “kućna” etiketa koja spada pod Find Your Harmony, samo što se fokusira na melodični house, deep house i melodični techno. Kroz njega ćemo prezentirati nove talente ali i već etablirana imena. Trenutno radimo s nekoliko imena, vrijedi spomenuti LTN-a i The Blizzarda. Sama etiketa će donijeti dublju stranu elektroničke glazbe s naglaskom na osjećaje, emocije i dosad neotkrivene glazbene harmonije.
 


Prije nekoliko dana otkrio si ime nadolazećeg albuma koji će se zvati “Lifeline”. Što možemo očekivati od njega?

Lifeline” je više od samog naslova albuma. Objava albuma će biti još jedan ključni trenutak u mom životu i karijeri. Kroz njega donosim iskustvo kroz koje sam prošao, a mnogi drugi bi mogli također proći. Što možete očekivati? Pa dosta novih vokalnih traka koje se odlično komplimentiraju s nekoliko instrumentala koji će vas jednostavno tjerati da raširite ruke prema nebu i uživate. Nadam se da će vam se svidjeti i da ćete uživati kao ja.

Traka godine?

Moja stvar “Feels Like Home” sa super talentiranim pjevačem AYDILom! Napokon sam imao priliku provesti nešto više vremena u studiju i stvarati euforične, uplifting pjesme. Produkcija uvijek dobro dođe i isplati se nakon brojnih neprospavanih noći na turneji.

Jednom prilikom, prije dosta godina, Armin Van Buuren je rekao da si ti budućnost trance žanra. No sad pitanje za tebe, tko je sljedeća velika stvar u tranceu?

Trenutno, Robbie Seed je jedan od mojih najdražih trance producenata. Razvalio je prošle dvije godine sa super emocionalnim, melodičnim i uplifting trakama kao što su “Stars Collide”, “My Remedy”, “Blue Roses” i tako dalje. Još stvari sprema i za sljedeću godinu, tako da držite oko na njemu.
 

Nakon nekoliko godina, ponovno se vraćaš u Hrvatsku. Sjećaš li se prošlog gostovanja? Kako je bilo?

Da! Zadnji put sam bio na Zrću u klubu Aquarius na ljeto 2020. Uživao sam u atmosferi i energiji publike!

Za kraj, koji su ti planovi do kraja godine?

Trenutno radimo na još jednom Find Your Harmony showu u Nizozemskoj u studenom kojem se jako radujem. Također, pripremam turneju po Aziji za kraj godine. Uz to ostat će mi nešto vremena za produciranje novih stvari u studiju što me isto čini sretnim :).

Osim Andrew Rayela u Zagrebu 15. listopada nastupat će i Craig Conelly, Corti Organ, Bogdan Vix, Robbie Seed te Acruz. Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio na svim Entrio prodajnim mjestima.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2