Skip to main content
  • 1.12.2020.

Dekova: Želim što više putovati, upoznavati i djeliti svoju muziku i osjećaje

Dekova je DJ i producent koji se nakon rezidencija u Operi i Aquariusu na Zrću preselio u Kinu gdje živi i radi.

Piše: 


Dio je stalne postave BSH partija (dok nije otišao u Kinu), a tamo sada drži rezidenciju u Space Plus klubu u Shangaiu. Izdanja mu izlaze za renomirane etikete Spinnin Records, Heldeep Confession, Pinnacle Collective, Uprise Music. Nedavno je na Ambasadoru osvojio nagradu za Najboljeg Mainstream DJ-a 2019. po glasovima publike.

Uoči turneje po Aziji koju započinje 11. prosinca, a potrajat će sve do kraja kalendarske godine popričali smo sa Dekovom.

1. Dekova, kako si otkrio svoju strast za glazbom?

Svoju strast otkrio sam od malih nogu u društvu obitelji i prijatelja, od rocka pa sve do dance muzike te otkrivao various kazete live setova nekih od najvećih DJ-a i festivala tadašnjeg vremena "Love Parade".

2. Imaš li neke pre-show rituale?

Imam da, uvijek volim zapalit cigaretu prije showa i popit pivo. 🙂

3. Čime se vodiš u svijetu glazbe?

U svijetu glazbe vodim se prema tome da želim što više putovati, upoznavati i djeliti svoju muziku i osjećaje sa svim nacijama svijeta, jer to je ono što čini ovaj posao zapravo posebnim. Nije mi u cilju doći do tog čuvenog #1, jer to je samo broj, ali i ako dođe bit će mi drago svakako.

4. Prisjetimo se veličanstvenog nastupa u Space Plus klubu gdje si nastupio s Martinom Garrixom, što možeš izdvojiti kao najznačajniju stvar?

Da, ta večer sa Martin Garrixom je bila isto jedna od onih za pamćenje, bila je odlična energija od početka večeri od kad smo mi krenuli svirati, pa sve do kraja. Sve u svemu overall, vrhunski!

5. Kakva je publika u Shangaiu, kako bi ju opisao?

Trenutno se nalazim u Guangzhou, a što se tiče Shanghaia, publika je odlična i energična. Jako su internacionalni i razumiju mnoge stilove muzike, isto kao i sam Guangzhou gdje je underground scena jedna od boljih gdje sam nastupao u zadnjih nekoliko godina.

6. Kako izgleda ambijent u najboljem kineskom klubu Space Plus?

Ambijent u najboljem klubu izgleda kao da se nalaziš u nekoj drugoj galaksiji. I samo ime govori Space Plus. Enormna količina light showa koji je instaliran na pokretne mostove koji idu gore dolje, lasera, a o sound systemu ne treba ni raspravljati. Zapravo definitivno jedan od najboljih sound systema na svijetu je unutra, Funktion One najnovije serije, postavljen osobno od samog izumitelja, Tony Andrewsa.

7. Što za tebe znači nagrada Ambasador?

Za mene nagrada Ambasador znači isto kao i svaka nagrada, jer nagrada znači nesto posebno u kojem god da je obliku. Ponosan sam što sam postigao i arhivirao to u svojoj zemlji, i ovim povodom želim zahvaliti svima koji su glasali za mene, slušali me i supportali sve ove godine, takoder hvala i Ambasadoru na trudu i realizaciji cijelog projekta. Keep it up!

8. Što bi poručio publici u Hrvatskoj?

Publici u Hrvatskoj ne bi puno poručivao jer publika kod nas je vrhunski educirana, znaju se zabavljati, obožavaju after partije do kasno ujutro i to je sve zapravo što čini ovu industriju. Samo neka nastave slušati dobru i kvalitetnu muziku i izlaziti na dobre partije – festivale, a vjerujem da svi jedva i čekaju da prođe ovo "Korona stanje" da se napokon može otići na pošten party bez restrikcija.

9. Koji je bio tvoj najdraži B2B nastup?

Mozda zvuči malo "umišljeno" ali definitivno nije. Ne učestvujem puno u b2b setovima jer ipak volim odraditi i isplanirati cijeli set sam, a i između ostaloga jako je teško i rijetko naći osobu s kojom se možeš 100% sporazumjeti, što po stilu muzike, što po stilu mixanja, i vjerujem da će me mnogi kolege DJ-i razumjeti, ali definitivno bi izdvojio b2b setove koje već u par navrata sviram sa prijateljem Hrvatom iz Kine, Felipe Zonom. Imamo jednomjesečnu b2b rezidenciju u jednom od najboljih Underground klubova u Kini, The Window Club, gdje smo stvorili običaj svirati B2b set all night long, i nakon prvog odrađenog seta skupa, skužili smo da si pašemo odlično, pa smo odlučili nastaviti tu tradiciju.

10. Po čemu pamtiš burne noći u Operi?

Uhh, pa skoro pa svaki vikend bi mogao izdvojiti kao burni u Operi. To su bila vremena za pamćenje, ali definitivno ću ih pamtiti po tome da mi je ekipa slala poruke nakon vikenda da nisu mogli doći k sebi do ponedjeljka, to vam sve govori. Sve u svemu, odlični partiji, odlična radna atmosfera, ekipa. Volio bih ponoviti opet isto.

11. Što možeš izdvojiti kao top stvar rezidenta u Aquarius klubu na Zrću?

Top stvar rezidenta Aquarius Cluba na Zrću je ta što imaš priliku izgraditi se do levela kao profesionalni DJ, iskustvom svirajući doslovce svaki dan 90-100 dana, a nekad i više, upoznati masu stranaca, upoznati jako puno popularnih DJ-a iz TOP 100 liste, svirati warm upove prije njih, razmjeniti kontakte, sudjelovati na jednima od najboljih i najpopularnijih festivala današnjice.

Sve u svemu, jako sam zahvalan na datoj prilici, i tome što sam 2+ godine bio rezident tamo. Naučio sam mnogo toga, izdefinirao sam se kao DJ i osoba, da mi je doslovno svaka manja gaža bila za odraditi kao iz šale, tako da bi mladim DJ-ima preporučio da im bude prvo cilj odraditi koju sezonu i izdrilati se na Zrću, jer je stvarno korisna stvar, a i samim time ja sam osobno dobio priliku života na toj istoj plaži od ljudi koji su se ciljano našli na plaži u potrazi za vrhunskim DJ-ima i evo me danas tu gdje jesam.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk