Skip to main content
  • Eddie F
  • 24.03.2008.

Intervju: Eddie F (SLO)

Najpopularniji slovenski DJ i producent zaljubio se u glazbu u najranijoj dobi. Njegova prva ozbiljnija DJ iskustva dogodila su se kada je apsolvirao iz manjeg kluba u Sloveniji u drugi koji je smatran najvećim nacionalnim klubom u to vrijeme. U tom dijelu europe doslovno je  utemeljio put house i elektro sceni. Danas Eddie F je vlasnik je svog labela F- recordings i resident najbolje klubske večeri u Sloveniji te resident DJ jednog od najpopularnijih europskih klubova – Ambasada Gavioli.

Piše: 

Naslovna foto

Eddie F

Alex Ivanov: ej edi reci nam kako si, šta radiš?
eddie f: evo super, baš sa posla hahahaha iiii i ništa uvijek muzika tako da ništa se dosta nije promijenilo od kad smo se zadnji put čuli iii radi se puno to je to.
 

Alex Ivanov: reko si da radiš [live performance] pa da kažeš nešto i o tome.
eddie f: da sad live sam napravio samo par puta jer je to vrlo komplicirana kako da ti kažem, performirat live nije sad baš ono piece of cake, to sam radio samo par puta i u uvjetima u kojima sam ja nekako imao mogućnosti da sam tamo bio i prije, da sam spojio cijeli "setup" ne ono zadnjih 5 minuta tako da sam napravio i tonsku probu, tako da sam to radio uvijek kad su partije organizirali recimo niko i dule znači "vinyl promotion" tako da sam imao neke uvjete za to napravit. inače midi controller, abbleton live, samplovi, loopovi i to je to, vrlo jednostavno ii kad oćeš odsvirat, neznam ja sam tad odsvirao trinaest svojih pjesmi pogotovo sve s albuma je to bilo vrlo teško.

 
Alex Ivanov: i tvoj album je nedavno izašao pa reci nam nešto i o njemu.
eddie f: da album je vrlo dobro, vrlo dobro, kako se to kaže, vrlo dobri reviewsi su bili na album, pogotovo jer su mi tamo napravili remix "Mashtronic" koji dobro znate, trojca elektro fenomena, sad su se nekako već…. svi ih znaju po svijetu, nisu više neki novi produkcijski tim. aaam drugi su mi kanađani, drugi su mi "Siloh" sa Kanade, a radili su za global underground i za mnoge druge, znači više nego DJ-i su super produkcijski dio, to su dva brata koji se osim sa produkcijom baviju i sa dizajnom, radiju web stranice znači multimedijski tim, iiii dva brata znači to su talentirani na sve strane, rade flajere, rade web stranice, muziku, rade remixeve.
 

Alex Ivanov: u tesli si već puštao i čest si gost općenito u hrvatskoj, i zadnje vrijeme bilježiš sve veću i veću popularnost u ovim krajevima pa evo možeš li reći tvoj komentar, kad si zadnji put bio u hrvatskoj i kako kad si bio, tvoji zadnji posjeti u hrvatskoj kad si puštao, kako je bilo na partijima.
eddie f: ma meni je hrvatska uvijek bila super, ja si nikad ne radim neke granice, pogotovo za mene nema granica u muziki, tako da se ja osjećam svugdje gdje je dobra publika. rijeka, znači pula iiii ja se uvjek osjećam ko kući, za mene nema neke velike granic eu glave, pogotovi i sad kad sviram tamu ,to su sve moji prijatelji, više manje ja sve znam, jer sam već sam sceni 17 godina iii to je špublika koja puno dolazi u sloveniju i puno od njih ja znam, tako da praktički ja volim svirat u hrvatskoj, sloveniji, italiji austriji, gdjegod samo da ima dobra publika, za mene nema nekih kako se to kaže razlika. a zadnji put kad sam svirao u hr to je bilo za ng u tesli, znači bio sam tamo bilo je super, svirao sam sa nat coles, a nova god je uvijek, uvijek za novu godinu je uvijek super, tako da atmosfera 10, tesla je super klub, volim teslu jer je, nije ni prevelik ni premali, ona prava klabing atmosfera se može kreirat tamo unutra i zbog toga se volim uvijek vratit.

 
Alex Ivanov: šta možemo ovaj put očekivat u tesli?
eddie f: pa dobro to uvijek kad ja sviram recimo puno nove muzike, znači ja se nadam puno promosa, to mi je uvijek to mi je uvijek ono the main goal, uvijek tražim neku novu muziku, ali ja još uvijek ostajem nekako u smjeru neke progresive, znači deep , deep progressiv elektro, deep mi je uvijek bio kul i progresiv, iako nema više kvalitetne produkcije u tom điru, ja gubim puno vremena i uvijek tražim neke nove stvari koje su zanimljive.

 
Alex Ivanov: da li ima sa fish tvoje prezime neke veze?
eddie f: nije nego, riba sam po horoskopu i sad kad…. bio sam na nekom intervjuu i ova voditeljica me pitala zašto nemam umjetničkogi imena, znači zašto samo edi, i ništa onda smo… ona ona, kad je tehnik pušto neku pjesmu, pitala me šta si po horoskopu, ja sam reko riba i ona je rekla eddie the fish i to je bilo to i od tad sam bio eddie the fish.

 
Intervju by Alex Ivanov

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2