Skip to main content
  • 17.03.2023.

Tech Rule: -U Labinu od 2018. nije bilo pravog partyja-

Nakon nekoliko uspavanih godina bez pravog partyja, Labin se budi

Piše: 


Rusmir Rebronja poznatiji kao Tech Rule dolazi iz mjesta Raša nedaleko od Labina. Dugi niz godina aktivan je na sceni, a ovog vikenda s velikim partyjem u Labinu slavi svoju dosadašnju karijeru.

Ususret nadolazećem partyju u DKC Lamparni razgovaramo s istarskim DJ-em koji se osvrće na svojih 10 godina karijere, otkriva situaciji u Labinu, planove za dalje te još ponešto.

Pozdrav Tech Rule, prije svega čestitke na 10 godina karijere. No idemo se vratiti na sami početak, kako si se zaljubio u elektorničku glazbu i što te je potaklo da od partijanera postaneš DJ, promotor i sve ostalo “s druge strane scene”?

Pozdrav, pozdrav, hvala na čestitki! Sami početak je bio s tim odlaskom na jedan ljetni festival koji se održavao u našem Rapcu. Tada sam imao svega 15 godina i eto toliko godina kasnije, ja još uvijek ne mogu opisati taj osjećaj koji me uveo u tu cijelu party priču. Bilo je drugačije tada. Vibe na svakom partyju je bio neopisivo dobar. Sve me to počelo zanimati još više, tako da sam se s17 godina upustio u organizaciju afterpartyja na Labinštini, krenuo sam upoznavati ljude koji rade nešto za našu scenu te upijatu od njih sve priče i savjete koji su mi davali. Nadalje, 2013. u našoj Lamparni bila je DJ radionica u koju sam se upisao i od tu sve dalje kreće, zbog čega smo upravo ovdje.
 

Voliš elektroničku glazbu, voliš techno, ali u kojem se dijelu njega pronalaziš. Kako bi opisao svoj zvuk?

Da! Uvijek je u nekom “oldieszvuku sa dodatkom novog, bude dosta šaroliko.

Imaš li možda najznačajniji trenutak, ili neku anegdotu u ovih 10 godina karijere koju bi volio podijeliti?

Najznačajniji trenutak je bio moj prvi javni nastup na koji je došlo stotinjak mojih prijatelja, poznanika i oni su plesali na muziku koju sam ja pripremio. To je bilo neopisivo lijepo.  Cijeli vibe je bio vrhunski i nakon toga su krenuli pozivi za nastupe tu po Istri i Rijeci.
 

2021. si se pridružio ARTNOTEU, reci nam nešto više o tome…

Moji prijatelji Sandro Stehlik i Beatriss iz Pule su osnovali ARTNOTE 2018. Započeli su sa podcastima i organiziranjem partyja, a ja sam u to vrijeme živio u Njemačkoj i naravno pratio sve što se događa na našoj sceni. Po povratku u Hrvatsku 2021. kroz naše razgovore došli smo do zaključka da imamo jako slične ideje i mišljenja o svemu na našoj sceni. Tako sam postao rezident DJ ARTNOTEA i od tad kreće jedna lijepa zajednička priča.

Dolaziš nedaleko od Labina koji je nekoć imao jako aktivnu scenu, kakva je to izgledalo kad si bio mlađi i tek krenuo izlazit?

Dolazim iz Raše, jednog malog rudarskog mjesta u blizini Labina koji je nekad imao jako aktivnu scenu sa super klubovima i festivalima na kojima su gostovale mnoge svjetske “DJ face” i drago mi je da sam kao posjetitelj uspio uhvatiti par tih festivala. Tada su u Labin dolazili partijaneri iz cijele naše regije…

Kakva je situacija sada u Labinu? Čujemo da želiš vratit partyje tamo?

U Labinu od 2018. nije bilo pravog partyja, ako govorimo o technu. Ljeti u lokalnim beach barovima bude neki laganiji tip elektroničke glazbe i partyja, ali pravi party ovdje nije bio skoro 5 godina. Tako da bi bilo super osvježiti taj dio i svakih par mjeseci organizirati neki event s naglaskom na ljetnu sezonu kada u naš Rabac dolazi jako puno turista.

Za vikend slaviš 10 godina karijere i to u Labinu s bogatim lineupom. Reci nam malo više o tome što istarske partijanere očekivati na proslavi?

U subotu 18. ožujka, u našoj Lamparni slavimo svi skupa mojih deset godina. Ujedno je to i deset godina od kad je krenula labinska DJ radionica. Lineup je jako bogat i to su sve kolege s kojima surađujem jako puno godina uz neka nova imena koja su zaslužila biti dio ove priče. Naši partijaneri mogu očekivati jako dobru zabavu, kao i uvijek na našim događajima u ostalim gradovima u kojima radimo.
 

Je li ovo trenutak ponovnog buđenja scene u Labinu?

Mislim da je, da.

Što možemo u budućnosti očekivati od tebe, neki planovi, ciljevi ili želje?

Posljednjih par mjeseci sam se više posvetio produkciji, tako da bi ubrzo mogao izaći moji prvi EP. Planova, ciljeva i želja imamo jako puno uz Sandra Stehlika, Beatriss i ostali dio Artnote ekipe. Ali o svemu tome ćemo malo više kada dođe vrijeme za to!
 

Neka poruka čitateljima za kraj…

Vidimo se u subotu u Labinu, ovo se ne propušta!

FB EVENT: 10 Anniversary Tech Rule @ DKC Lamparna

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2