Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Tech Rule: -U Labinu od 2018. nije bilo pravog partyja-

Petak, 17 Ožujak 2023

Nakon nekoliko uspavanih godina bez pravog partyja, Labin se budi


Rusmir Rebronja poznatiji kao Tech Rule dolazi iz mjesta Raša nedaleko od Labina. Dugi niz godina aktivan je na sceni, a ovog vikenda s velikim partyjem u Labinu slavi svoju dosadašnju karijeru.

Ususret nadolazećem partyju u DKC Lamparni razgovaramo s istarskim DJ-em koji se osvrće na svojih 10 godina karijere, otkriva situaciji u Labinu, planove za dalje te još ponešto.

Pozdrav Tech Rule, prije svega čestitke na 10 godina karijere. No idemo se vratiti na sami početak, kako si se zaljubio u elektorničku glazbu i što te je potaklo da od partijanera postaneš DJ, promotor i sve ostalo “s druge strane scene”?

Pozdrav, pozdrav, hvala na čestitki! Sami početak je bio s tim odlaskom na jedan ljetni festival koji se održavao u našem Rapcu. Tada sam imao svega 15 godina i eto toliko godina kasnije, ja još uvijek ne mogu opisati taj osjećaj koji me uveo u tu cijelu party priču. Bilo je drugačije tada. Vibe na svakom partyju je bio neopisivo dobar. Sve me to počelo zanimati još više, tako da sam se s17 godina upustio u organizaciju afterpartyja na Labinštini, krenuo sam upoznavati ljude koji rade nešto za našu scenu te upijatu od njih sve priče i savjete koji su mi davali. Nadalje, 2013. u našoj Lamparni bila je DJ radionica u koju sam se upisao i od tu sve dalje kreće, zbog čega smo upravo ovdje.
 

Voliš elektroničku glazbu, voliš techno, ali u kojem se dijelu njega pronalaziš. Kako bi opisao svoj zvuk?

Da! Uvijek je u nekom “oldieszvuku sa dodatkom novog, bude dosta šaroliko.

Imaš li možda najznačajniji trenutak, ili neku anegdotu u ovih 10 godina karijere koju bi volio podijeliti?

Najznačajniji trenutak je bio moj prvi javni nastup na koji je došlo stotinjak mojih prijatelja, poznanika i oni su plesali na muziku koju sam ja pripremio. To je bilo neopisivo lijepo.  Cijeli vibe je bio vrhunski i nakon toga su krenuli pozivi za nastupe tu po Istri i Rijeci.
 

2021. si se pridružio ARTNOTEU, reci nam nešto više o tome…

Moji prijatelji Sandro Stehlik i Beatriss iz Pule su osnovali ARTNOTE 2018. Započeli su sa podcastima i organiziranjem partyja, a ja sam u to vrijeme živio u Njemačkoj i naravno pratio sve što se događa na našoj sceni. Po povratku u Hrvatsku 2021. kroz naše razgovore došli smo do zaključka da imamo jako slične ideje i mišljenja o svemu na našoj sceni. Tako sam postao rezident DJ ARTNOTEA i od tad kreće jedna lijepa zajednička priča.

Dolaziš nedaleko od Labina koji je nekoć imao jako aktivnu scenu, kakva je to izgledalo kad si bio mlađi i tek krenuo izlazit?

Dolazim iz Raše, jednog malog rudarskog mjesta u blizini Labina koji je nekad imao jako aktivnu scenu sa super klubovima i festivalima na kojima su gostovale mnoge svjetske “DJ face” i drago mi je da sam kao posjetitelj uspio uhvatiti par tih festivala. Tada su u Labin dolazili partijaneri iz cijele naše regije…


Kakva je situacija sada u Labinu? Čujemo da želiš vratit partyje tamo?

U Labinu od 2018. nije bilo pravog partyja, ako govorimo o technu. Ljeti u lokalnim beach barovima bude neki laganiji tip elektroničke glazbe i partyja, ali pravi party ovdje nije bio skoro 5 godina. Tako da bi bilo super osvježiti taj dio i svakih par mjeseci organizirati neki event s naglaskom na ljetnu sezonu kada u naš Rabac dolazi jako puno turista.

Za vikend slaviš 10 godina karijere i to u Labinu s bogatim lineupom. Reci nam malo više o tome što istarske partijanere očekivati na proslavi?

U subotu 18. ožujka, u našoj Lamparni slavimo svi skupa mojih deset godina. Ujedno je to i deset godina od kad je krenula labinska DJ radionica. Lineup je jako bogat i to su sve kolege s kojima surađujem jako puno godina uz neka nova imena koja su zaslužila biti dio ove priče. Naši partijaneri mogu očekivati jako dobru zabavu, kao i uvijek na našim događajima u ostalim gradovima u kojima radimo.
 

Je li ovo trenutak ponovnog buđenja scene u Labinu?

Mislim da je, da.

Što možemo u budućnosti očekivati od tebe, neki planovi, ciljevi ili želje?

Posljednjih par mjeseci sam se više posvetio produkciji, tako da bi ubrzo mogao izaći moji prvi EP. Planova, ciljeva i želja imamo jako puno uz Sandra Stehlika, Beatriss i ostali dio Artnote ekipe. Ali o svemu tome ćemo malo više kada dođe vrijeme za to!
 

Neka poruka čitateljima za kraj…

Vidimo se u subotu u Labinu, ovo se ne propušta!

FB EVENT: 10 Anniversary Tech Rule @ DKC Lamparna