Skip to main content
  • 5.01.2018.

Poanta Dobrog Disca je ona iskrena sretna zabava bez previše pametovanja

Sutra se u klubu sprema prvi ovogodišnji Dobar House, gdje njegov organizator Tom Bug po prvi puta predstavlja dodatak franšizi, Dobar Disco.

Piše: 

Večer 6. siječnja u Klubu posebna je po tome jer pod isti krov smjestit će 6 poznatih zagrebačkih klupskih večeri, a i po prvi puta upoznat ćete Dobar Disco. Za tu priliku, Tom Bug je odlučio pojačati strane floora Dobar Disco te se pridružuje programima Egzotika DJs i Roller Boogie kojega predstavlja HrwoE. Za Dobar House floor sprema se dvostruki b2b set koje gledamo u programima Vibra (Flaneur b2b Full Ferry) i Dobar House (Grooveline b2b Roth Segen), dok iz Mastersa do kluba Klub, ovom prilikom stiže Reform sa organizatorom Nicole.

Iskoritili smo priliku te priupitali Tom Bug-a da nam otkije koji detalj noviteta Dobar Disco:

1. Prije svega Tom, želimo ti sve najbolje u 2018.. Preskočimo odmah uvod i reci nam kakva je bila 2017. za tvoju večer Dobar House, koje trenutke najviše pamtiš?

Krenula je nekako slabašno, jer sam s krajem 2016. imao problem s pronalaskom kluba, nakon zatvaranja Sirupa. Na kraju, izbor je pao na Podmornicu, pa dva vrhunska tuluma u Mastersu, da bi se s početkom sezone i krajem godine smjestili u Klubu. Odradili smo tulume s ponajboljim zagrebačkim DJ-evima poput Pytzeka i PEZNTa, ali i dva strana gostovanja, jedno regionalno s Coeusom, odličnim mladim srpskim DJ-em, te jedno s Man Without A Clue, nizozemcem koji se posljednjih godina probio odličnim izdanjima za Defected i Simma Black etikete, između ostalih. Naravno s nama su bila i neka stalna imena poput Groovelinea, Flaneura i Roth Segena.

2. Što nam možeš reći o Klubu, koje stvari ti se kod njega sviđaju da si ga odabrao za dobre plesne izlete?

Do Kluba sam došao zahvaljujući preporuci mene i Dobrog Housea vodstvu programa kluba, a i sam sam razmišljao o Klubu, jer sam na Vibra večerima koje se tamo održavaju vidio da klub ima super vibru, i da bi tu odlično legao i Dobar House, jer je prostor underground, s odličnim i moćnim zvukom te dva floora koja uvijek dobro dođu ako poželim organizirati nešto drugačije – zvuk + prostor + underground vibra, nije više bilo sumnje.

3. Bliži ti se i prvi ovogodišnji party gdje po prvi puta predstavljaš Dobar Disco, reci nam koju mudru o ideji koja je dovela do dodavanja istoga u tvoju franšizu?

Ne znam ima li tu previše mudrosti – disco je moja velika ljubav, i na kraju, od njega je nastao i moja najveća glazbena ljubav, a to je svakako house. S početkom godine htio sam započeti neku novu priču, to se primjerice vidi i s novim dizajnom talentirane Ive Pavlin Bernardić čiji su mi ludi crteži dali ideju da tako nešto trebam za Dobar House. Dobar Disco kuham već neko vrijeme i tražio sam neki idealan trenutak za to, a imam osjećaj kako je disco nekako idealna glazba za zimsko božićno doba kao i za ljeto. 6. siječnja je bio datum koji sam dobio od Kluba, pa sam pomislio kako bi mogli na dva floora bez greške napraviti doček 2.0. uz dobar house i disco.

4. Odabrao si i jake disco snage za ovu posebnu večer, da li će ubuduće isto biti house – disco "sukoba" ili je ovo iznimka?

Jake disco i house snage bile su obavezne za ovaj događaj, i znam da je svako ime ovdje s razlogom. Ovo je za sada iznimka, i dalje planiram odvojene Dobar House i Dobar Disco događaje, ali definitivno ne isključujem jedan ponovni spoj franšiza.

Tom Bug odabrao je odličnu selekciju sebi dragih traka za Traxsource u chartu Dobar Disco, koji će vas odlično pripremiti za ono što vas sutra čeka

5. Upoznati smo sa discom, ali daj nam ti otkrij neke svoje dragulje žanra kojeg toliko voliš?

Uf, ja recimo obožavam teške klasike s puno orkestara ili funky gitara, ili zaraznih bass linija. Dobar Disco će generalno biti spoj toga, kao i disco edita, nekih opskurnijih disco zvukova poput onog što očekujemo i od Egzotika DJsa, ali i disco housea te soulful housea, jer poanta Dobrog Disca je ona iskrena sretna zabava bez previše pametovanja i ozbiljnih faca s ove i one strane pulta. Odabrat ću u tom slučaju neke od najvećih klasika koji su neumorno bili godinama semplirani i koji su zaslužni za brojne house hitove, ali i sreću na plesnom podiju.
{youtube}3tOL_C7dUZ0{/youtube}
{youtube}BKmw9UrX99s{/youtube}
{youtube}h5rMfLJKwIE{/youtube}

[DobarEvent]
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2