Skip to main content
  • 29.12.2022.

Roberto Capuano: -Jako sam uzbuđen za svoj NYE set. Jedva čekam doći u Zagreb-

Za prvi dan 2023. We Love Sound donosi 22 sata glazbe u zagrebačku Halu

Piše: 

Od drugog sata Nove godine, A New Dawn se ponovno vraća. Mjesto radnje ponovno je Hala Zagreb, a za cjelodnevno uživanje u glazbi zaduženi su 11 DJ-a na čelu s talijanskom zvijezdom Robertom Capuanom. Što možemo očekivati upravo od DJ-a s napuljskom adresom koji stiže u Zagreb da otvori godinu u stilu, otkrio nam je u razgovoru.

Napulj je duboko povezan s elektroničkom glazbom i techno zvukom. Velik broj etabliranih DJ-eva, kao i novih talentiranih dolaze upravo iz tog okruženja. Koja je tajna vašeg podneblja?

Ja mislim da je razlog jake elektroničke scene u Napulju, naša bogata povijest, kultura kao i živahni noćni život. To su jaki temelji za glazbenu scenu. Također, u gradu postoji jaka tradicija undergroundlokacija i noćnih klubova koje daju priliku lokalnim DJ-evima da nastupaju i stvore svoje prve fanove. Svi ovi faktori zajedno stvaraju Napulj kvalitetnim središtem elektroničke glazbe i techno zvuka.

 

Volite surađivati s umjetnicima koji imaju sličan stil kao i vi. No s kime bi voljeli imati suradnju, a da već niste napravili? Koji je izvođač imao najveći utjecaj na vašu karijeru?

Umjetnik koji je imao najveći utjecaj na mene je definitivno Adam Beyer. Bilo bi sjajno s njim napraviti suradnju!
 

Imate posebnu povezanost s Drumcode etiketom. Kako je vaša priča s njom započela?

Objavio sam svoju prvu traku još 2011. na Drumcodeu na V.A. albumu. Od tog trenutka, imao sam brojna izdanja upravo na toj etiketi. Uvijek sam gledao kako evoluirati svoj zvuk i gurati granice, a u tome mi je Drumcode odličan partner koji podržava moje glazbeno putovanje.
 

Nedavno ste objavili EP koji se munjevito penje top ljestvicama. Koja je priča iza njega? Jeste li očekivali toliko pozitivnih reakcija za njega?

Moj posljednji EP “When The Light Go Down” objavljen je na Drumcodeu i ide mu stvarno dobro, jako sam uzbuđen zbog njega. Dosta sam uložio vremena i truda u produkciju i zvuk, tako da mi je jako drago što ljudi uživaju u njemu i naravno što se penje na top ljestvicama!

Iako ste tek friško objavili EP, što još spremate u studiju, a da nam možete otkriti? Što možemo očekivati od vas u nekoj skorijoj budućnosti?

Imam novu traku “Climax” objavljenu na Unrilis recordsu, kao dio V.A. kompilacije “Fingerprint”. Moji sugrađani Markantonio, Luigi Madonna i Marco Conte također imaju trake na kompilaciji i apsolutno preporučam svima da poslušaju kompilaciju. U veljači, na rasporedu imam izdanje za Truesoul, također etiketa iza koje stoji Adam Beyer. To izdanje će biti nešto drugačije nego što sam radio do sad, tako da nemojte ga propustiti. Što se tiče nekog albuma, nije mi u kratkoročnim planovima, ali bi se mogao dogoditi u budućnosti.

Koju ste traku najviše vrtili ove godine?

Prošlih nekoliko godina sam proveo dosta vremena u studiju radeći novu glazbu, tako da sam imao priliku testirati mnogo vlastitih traka u setovima. No, jedna traka koja je bila neizbježna u setovima cijele godine je definitivno “The Beginning” koja je izašla na Drumcodeu, 22. prosinca.

Najdraži set godine?

Jedan od mojih najdražih setova je bio ljetos, u srpnju u Barceloni u klubu Input. Energija u klubu je bila “električna” i publika je bila zaluđena mojom glazbom.
 

Već ste imali priliku svirati u Hrvatskoj na We Love Sound događajima, kao što je We Still Dance u Papaya Clubu prošlog ljeta kao i gostovanje u našem glavnom gradu. Kakve su bile reakcije publike na vaš zvuk?

Nastup na We Still Danceu je bio nevjerojatan doživljaj s obzirom na to da je to bio moj prvi nastup na festivalu u Hrvatskoj. Također i za moju gažu u Hali u Zagrebu, bila je fantastična atmosfera. Vjerujem da publika uživa u mom techno zvuku jer je jako groovy i to je nešto što dobro prolazi kod nje. Zadovoljstvo mi je svirati za hrvatsku publiku i vidjeti da se odlično zabavljaju!

 

Što očekujete od vašeg sljedećeg seta u Hrvatskoj, na novogodišnjem A New Dawn Partyju od We Love Sounda?

Jako sam uzbuđen za moj novogodišnji set za We Love Sound obitelj. Očekujem dobru zabavu s publikom, donosim dosta dobrih vibracija na party. Jedva čekam doći u Zagreb!
__

Ulaznice za We Love Sound Hala pres. A New Dawn 2023. dostupne su kroz sustav Entrio.

FB Event: A New Dawn 2023 @ Hala

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2