Skip to main content
  • 2.07.2023.

Discotheque Vol. 5

Teško je riječima (pa čak i fotografijama) dočarati scenu početkom milenija nekome tko to nije doživio. Totalno suludo vrijeme

Techno je tih godina bio "mainstream"

Perfection, Astralis, Stereo Studio i gomile različitih programa, za svakoga ponešto. Meni je tada igrao samo techno. Svaki vikend preko deset tisuća ljudi po klubovima u Zagrebu, što je danas potpuno nezamislivo.

Nije bilo ovako razvijenog interneta, glazbu smo uglavnom otkrivali u setovima koji su cirkulirali okolo na cd-ima i znale su proći godine dok ne bi identificirao neke stvari koje su mi zapele za uho. Da bi čuo nešto novo i dobro, morao si otići na party. Puštalo se isključivo sa ploča i to je tada izgledalo potpuno mistično i čarobno, nismo imali pojma što se događa za pultom, dosta nas je neko vrijeme bilo uvjereno da dj na licu mjesta stvara stvari od nekakvih dijelova koji se nalaze na svakoj ploči.

{youtube}ks6u5fVk54Q{/youtube}

Bio je to neki poseban trans i teško mi je to sve sam sebi objasniti danas sa tolikim odmakom vremena. Možda je to bilo zato jer sam bio klinac i sve mi je to bilo novo i nevjerojatno. Nisam neki pobornik toga da su nekad bila bolja vremena, danas ima vrhunske glazbe, samo je treba iskopati u moru svega i svačega. Tada je sve bilo puno sirovije i produkcijski i tehnički. Dj Rush, Carl Cox, Chris Liebing, Marco Carola, Jeff Mills, Laurent Garnier, Kevin Saunderson, Derrick May…za nas to nisu bili samo dj-evi, bili su bogovi.

No dobro, da ne duljim, svrha ovog broja kolumne jest zvukom dočarati kako je to izgledalo (zvučalo) sad već podosta odmaknute 2002. godine, koju pamtim po nevjerojatnom broju vrhunskih partija. Pripremio sam Vam 20 techno stvari koje su se tada vrtile po partijima, uživajte.

{youtube}f9E80EZ5o7Q{/youtube}
{youtube}Qqjbq0Ik0oI{/youtube}
{youtube}D344F5hX9Ec{/youtube}
{youtube}kmLY8Ox_I9E{/youtube}
{youtube}xCZsr-ThM-A{/youtube}
{youtube}tIIDg8by9yw{/youtube}
{youtube}Slhhh-rhdng{/youtube}
{youtube}-6kzu71rnfg{/youtube}
{youtube}zXjnjC_pfVE{/youtube}
{youtube}K2IhD1CyG8k{/youtube}
{youtube}B3A51-sz9pU{/youtube}
{youtube}QQdrzFjwQYo{/youtube}
{youtube}pWlw362oZH0{/youtube}
{youtube}0Cekb7z1TQs{/youtube}
{youtube}tmsnfW9WVws{/youtube}
{youtube}Bx63tqLNxAM{/youtube}
{youtube}e6RjnItJb9s{/youtube}
{youtube}31JLVoPBFRE{/youtube}

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2