Skip to main content
  • 10.11.2023.

Egzotika DJs u novoj kolumni donose Top 5 disco/house stvari iz kluba Paradise Garage

Egzotični dvojac (Denis Štefanić i Marko Kalauz) već duži niz godina šire egzotične zvukove na različitim dnevnim, klupskim i festivalskim događajima

Piše: 


U stilski neopterećenim setovima Egzotika DJs možete uživati u disco, funk i jazz derivacijama sa svih strana svijeta, te klasičnom house zvuku kojeg redovito začine dubokim i sirovim ritmovima.

Autori su i dviju kolumna na našem portalu "Male tajne velikih semplova" i "Sjećanja na Clubbing", a upravo kreće treća "Top 5 disco/house stvari iz kultnih klubova" koju pokrećemo uoči njihovog subotnjeg nastupa u Petom Kupeu kada Discoton i Dobar Disco predstavljaju Kirollusa.

Prvu epizodu nove kolumne posvetili su klubu Paradise Garage, jer zvuk koji je dopirao iz toga mjesta je najsličnije onome što nas 11.11. očekuje u Petom Kupeu.

Paradise Garage, smješten u srcu New Yorka, nije samo klub – to je institucija, legenda koja je oblikovala glazbenu scenu i definirala pojam noćnog života. Otvoren 1977. godine, Paradise Garage postao je epicentar glazbene revolucije, gdje su se susreli ljubitelji plesa, slobodnog duha i glazbe koja je prelazila granice žanrova.

Pod vodstvom DJ-a Larryja Levana, klub je postao poznat po svojoj eklektičnoj glazbenoj selekciji, od disca do housea, stvarajući nezaboravno iskustvo za posjetitelje. Njegova kultna reputacija ostaje živa i danas, podsjećajući nas na vremena kada je Paradise Garage bio domaćin nezaboravnih trenutaka i utirao put glazbenim inovacijama.

I za kraj djelić atmosfere:

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2