Skip to main content
  • edmoda
  • 7.06.2016.

10 najpopularnijih EDM modnih brendova

Popularnost EDM glazbe polako se ali sigurno uvukla i u modu.

Piše: 

Naslovna foto

edmoda

Bilo je pitanje vremena kada će se EDM glazba i party kultura dotaknuti mode i inspirirati postojeće brendove, kao i nastanak novih. Nekada, u početcima ravea su to bile neonske boje, čupavi grijači za noge i slično, danas su to vilinska krila, šljokice, majice s upečatljivim sloganima… Sve skupa utjecalo je na stvaranje brendova inspiriranih dance glazbom, a koji su najpopularniji provjerite u nastavku.

HOUS
Osnovan: 2010.
Nose ga: Afrojack, Dada Life, 12th Planet, Congorock, Deadmau5, Steve Aoki

HOUS je brend Richarda Wheelera i predstavlja istinsku srž EDM glazbe ušivenu u uličnu modu. Za muškarce tu su majice s printom zgodnih žena koje pokrivaju grudi slušalicama ili natpisima kao što je 'MUSIC IS MY LIFE' tiskanim velikim slovima i slično, a za djevojke su namijenjeni motivi koji odaju naklonost muškarcima koji vole house… HOUS je popularan među DJ-evima kao što su Afrojack, Deadmaus i Dada Life.

www.hous247.com 

hous

Billionaires Apparel 
Osnovan: 2010
Nose ga: DJ Skinner, White Rhino

Ovaj je brend nastao kada je grupa prijatelja počela raditi partyje u Charlotteu u Sj. Carolini. Sa organizacije partyja preusmjerili su se u izradu odjeće visoke kvalitete, ograničene u broju i primjercima, a inspiriranu EDM kulturom. Crveni robot sa slušalicama čini prepoznatljiv logo ovog brenda koji nije stao samo na majicama, već izrađuju i ruksake, torbice za mobitele, ogrlice, šilterice i sve ostalo potrebno suvremenom rejveru.

www.shop.billionaires.io

shilt 

Shrapnel Streetwear
Osnovan: 2011  
Nose ga: Excision, Messinian

Dok mnogi EDM brendovi slijede trend majica sa sloganima i slikama koje prikazuju život rejvera, Shrapnel nastoji oživjeti EDM zvuk – duh iz mašine utkan u odjeću. Zamisli Terminatora 2, u trenutku kada T-800 ostane bez dijela lica…uz zvuk dubstepa.

www.shrapnelstreetwear.com

srapnel 

Neffmau5
Osnovan: 2012  
Viđen na: Deadmau5

Neff, vodeći brend za skatere i surfere, udružio se s Deadmau5om za sezonsku liniju odjeće, a udružili su i imena i logo u jedno. Surađivali su i prije, plasirajući razne majice i šilterice gdje god je plasiran i EDM. Udruženi su još jači i uspješniji, a hoodice, kape i majice ovog dua sve su prodavanije.

www.neffheadwear.com/deadmau5

neff 

JoJo Electro 
Osnovan: 2009  
Nose ga: Frankie Bones, DJ Skribble, Charles Feelgood

Iako je ime brenda JoJo Electro, tu se ne radi samo o electro glazbi. U posljednjih nekoliko godina, uspjeh brenda gradio se na suradnjama s poznatim DJ-evima, među kojima su se našli DJ Dan, Charles Feelgood, Joe Nice, Frankie Bones, Donald Glaude i drugi. Njihovi komadi oslanjaju se na ljepotu jednostavnosti. Majica sa printom slušalica oko vrata ili jednostavnim natpisom BASS MUSIC, primjer su njihovih ideja, a možemo ih vidjeti posvuda.

www.jojoelectroclothing.com

jojo 

CLVB LIFE 
Osnovan: 2011
Nosi ga: Tiesto

Tiesto je stručnjak u infiltraciji u mainstream, a njegov brend CLVB LIFE pokušaj je spajanja visoke mode i EDM kulture. Dizajnovi nisu upečatljivo rejverski ili EDM, već prate simetriju i dizajn kakav se može vidjeti u dizajnovima Tiestovih omota albuma i drugih vizuala. Neke majice prate estetiku modernih klubova, neke prikazuju noćno nebo iznad grada, a neke nastoje prezentirati atmosferu i osjećaj. Ovo nije Tiestov prvi pokušaj bavljenja odjećom – u suradnji s Guessom pokrenuo je liniju satova i traperica.

www.clublifeclothing.com

clvb 

Bassdrop
Osnovan: 2012  
Nose ga: Kanadski poklonici bass glazbe

Ova je modna linija nastala u Ontariju, u suradnji nekoliko prijatelja. Naglasak je na EDM ograncima kao što su moombahton, techno, dubstep, electro, house i trance. U njihovoj kolekciji ćete pronaći neonske šilterice, neonske naočale na kojima piše 'I Love Dubstep', majice s gramofonima, kosturskim glavama sa slušalicama i slično.

www.bassdropclothing.com

basdrop 

NGHTBRND

Nastao: 2012
Nose ga: The Firepower Records crew

NGHTBRND je jedan od najnovijih brendova ovog tipa, a namijenjen je onima koji vole EDM s puno bassa. Na njihovim se majicama nalaze motivi iz filma Full Metal Jacket ili recimo 'Parental Advisory' naljepnica s albuma, a tu je i 'Run The Trap' slogan.

www.nghtbrnd.com 

nght 

Little Black Diamond 

Osnovan: 2012
Nose ga: strastveni rejveri

Little Black Diamond nastao je 2012. godine u San Diegu. Stvorili su ga rejveri za rejvere. Komadi se proizvode u ograničenim količinama, a mnogi su i jedinstveni. Njihove majice najčešće nude 'Free hugs', savjetuju 'Keep calm and rave on', a prate i trend apliciranja astečkog uzorka na sve što se može obući i nositi.

www.littleblackdiamond.com

rej 

EDMNYC

Osnovan: 2009
Nose ga: Njujorški rejveri

EDMNYC namijenjen je pravim rejverima i clubberima. Njihove majice promoviraju 'PLUR', kandi narukvice i ljubav prema tranceu. Ovaj brend ima i humanitarnu crtu, pomažući donacijama ugroženima uraganom Sandy. Mnogi brendovi posvećeni su EDM kulturi, a EDMNYC to radi na svoj specifičan način i sa stilom.

www.edmnycapparel.com 

edmny

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2