Skip to main content

7 knjiga uvode te u svijet plesne glazbe kroz priče iz prve ruke

Koliko puta su vam u životu rekli da čitate knjige? Kroz odrastanje i obrazovanje stalno ste se morali susretati sa raznim knjigama koje vas u većini slučajeva nisu ni zanimale.

Piše: 

Sjećate se raznih letkira gdje su poneke sadržavale i preko 200 stranica i sama pomisao da ih vi morate u cijelosti pročitati vam je bila noćna mora. No sada kada ste odrasli, čitanje knjiga dočekujete sa radošću.

A da ne čitate knjige samo zbog zanimljivih priča, ono zapravo potiče mozak da se brže razvija i utječe na mentalne sposobnosti. Mnoge knjige su zapravo veoma poučne i sadržavaju niz potrebnih odgovora na pitanja koja su vas do ovog trenutka toliko mučila. Ako govorimo o elektroničkoj glazbi, koliko ste takvih knjiga pročitali, sa koliko ste se njih uopće susreli?

Dovoljno dugo ste dio clubbinga i došli ste do trenutka kada želite napraviti svoj party, baciti se u DJ vode ili krenuti u sakupljanje vinyla. Iz tih razloga, odlučili smo vas počastiti sa 7 naslova koje morate provjeriti. Bilo da ste tek početnik ili ste već 20 godina na sceni, svaka stranica ovih knjiga ispunjene su zanimljivim pričama o ljudima koji su prošli sve i svašta i donose ti dašak svojeg iskustva kako bi ti pomogli u tvojem stvaranju. Život je prepun uspona i padova i svaka pogreška navodi te na razmišljanje i čini vas jačime, steći ćete iskustvo koje će vam je toliko bitno.


How To DJ (Properly): The Art And Science Of Playing Records, knjiga za one koji tek kreću u dućan po svoje prve plejere i odlučuju se na stvaranje svoje DJ karijere. Par tips 'n' tricks koji će vam pomoći da oblikujete svoje setove na pravi način. Creation Stories: Riots, Raves and Running a Label, Alan McGee autor je ove knjige i piše o tome kako to izgleda kada imaš svoj label i sve bitne stvari oko njegovog vođenja, a usput će vam ispričati priću o nastanku acid house-a i o svojoj ovisnosti. Bill Brewster i Frank Broughtom napisali su knjigu Last Night a DJ Saved My Life (updated): The History of the Disc Jockey: 100 Years of the Disc Jockey vodi te kroz povijest DJinga i njegovog nastanka. Ispunjena pričama za koje nikada prije niste čuli, nakon čitanja ove knjige imat ćete skroz drugačiji pogled na DJ-a i klubove.

{youtube}CgGiCKbud5I {/youtube}

Možda i najzanimljivija knjiga The Hacienda: How Not To Run a Club ispričat će sve one sumnjive priče i pogreške poslovanja koje su mnoge zadesile i na kraju ih natjerale u zatvaranje kluba. Gdje bi danas bila glazba da nema raznih menadžera koji sa druge strane pulta, koji mi ne vidimo vode bitne razgovore i ujedno se brinu o životu glazbenika. They Call Me Supermensch: A Backstage Pass to the Amazing Worlds of Film, Food, and Rock’n’roll, inspirativna knjiga za svakoga tko želi stati iza glazbenika i odvesti ga na pravi put.



Dust and Grooves: Adventures in Record Collecting
, zanemarite mp3 format i vratite se na fizičku kolekciju od kojih zastaje dah. Čak i da se niste nikada susreli sa vinylima pregled ove knjige natjerat će vas da ih počnete sakupljati. Usput pogledajte i najveće svjetske kolekcije. Sljedeća knjiga koju imamo na popisu vodi vas na sami početak house glazbe i to kroz riječi Jesse Saundersa. Dobre i loše strane obilježile su razvoj ovog žanra bez kojega danas ne bi bili tu di jesmo. Bez dlake na jeziku priča iz Chicaga vodi vas kroz knjigu House Music.the Real Story. Preostala nam je još knjiga Dom Phillipsa, Superstar DJs Here We Go!: The Rise and Fall of the Superstar DJ, koji ukazuje na uspone i padove najvećih faca elektroničke glazbe koje su pallile i žarile '90ih.
{youtube}tpKCqp9CALQ{/youtube}

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop