Skip to main content
  • 9.03.2013.

9. ožujak je svjetski Dan DJ-a!

Svjetski dan DJ-a nije samo praznik za glazbenike, nego i važan humanitarni događaj kojeg financiraju i podržavaju mnogi glazbeni profesionalci diljem svijeta.

Piše: 


UNESCO je za svjetski Dan DJ-a (deejay) proglasio 9. ožujka i ovaj se međunarodni dan obilježava od 2002.g. Humanitarna zaklada vezana uz ovaj dan pomaže različitim dječjim organizacijama koje financiraju fondacije World DJ Fund i Nordoff Robbins Music Therapy, inače inicijatori cijelokupnog projekta. Sav novac koji prime od DJ-a, klubova, radio stanica ili izdavačkih kuća ove fondacije prebacuju dječjim ustanovama.
{youtube}GdvjXSWnsZk{/youtube}

Ovaj dan trebaju slaviti svi DJ-i, bilo da su to oni koji samo sviraju kući, bave se poslom amaterski ili profesionalno, bilo da sviraju na CD-ima, vinylima, laptopima, kontrolerima; radio DJ-i, pa čak i DJ-i koji istovremeno odrađuju i posao MC-a, scratch majstori itd.

DJ je glazbenik koji kreira, odabire i svira glazbu ispred publike. Produkcije koje mixa u DJ setu su originalni, remixi ili produžene (extended) verzije. Postoje različiti tipovi DJ-a, navodi se u priopćenju koje potpisuje UNESCO.

Svjetski dan DJ-a podržavaju svjetski renomirani mediji MTV, Radio 1, Galaxy, Mixmag, DJ, Muzik, Hello, Face, Loaded i FHM, kao i zvijezde elektronske scene: Pete Tong, Danny Tenaglia, Sasha , Dave Seaman, Paul Oakenfold, Paul Van Dyk, Carl Cox, Seb Fontaine, Sister Bliss..
{youtube}rUrUCMMSVK0{/youtube}

Dragi DJ-i: Želimo Vam sretan dan DJ-a i još mnogo mnogo svirki!

sonus 2
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju