Skip to main content
  • 19.11.2020.

Bandcamp novom uslugom Live nudi prodaju ulaznica i internet trgovinu

Jeste li razmišljali o tome da napravite prijenos uživo? Želite li naplatiti kartu za livestream? Želite prodati svoje proizvode tijekom DJ seta?

Piše: 


Postoje Facebook, Twitch, Mixcloud, Youtube, a sada još više od toga nudi i Bandcamp koji predstavlja Live, novu platformu za streaming događaja s ugrađenim integracijama – prodaja ulaznica i internet trgovina.

2020. godina je godina pandemije i kada termin "prijenos uživo" najviše čitamo. Iz razloga koje svi znamo, potrošnja glazbe se promijenila. Dok se vremena ne promjene, najsigurniji način slušanja glazbe uživo je na daljinu putem streaminga.

Neki od najpoznatijih i najvećih događaja postavljaju vlastita virtualna izdanja uz naknadu, prodaju ulaznice za digitalno iskustvo. Ali što je sa prijenosima uživo umjetnika i događaja koji nemaju svoje platforme? Hoće li i dalje biti u mogućnosti unovčiti svoj rad?  

Umjetnici to mogu učiniti lako i autonomno jer imaju potpunu kontrolu nad događajem. Za prijenos trebaju koristiti samo OBS ili bilo koji drugi sustav emitiranja, računalo, kameru i mikrofon. Kako je integriran s Bandcampovim računima, obožavatelji se automatski obavještavaju o postojanju događaja. Tijekom DJ seta publika može komunicirati putem chata i kupovati glazbu ili zaviriti u trgovinu. U zamjenu za što? 10% provizije na cijene ulaznice, koju definira umjetnik.

Do 31. ožujka 2021. Bandcamp se odriče svog dijela naknade

Bandcamp se pokazao kao potpuno drugačiji pristup, dajući primat umjetniku, a prepustivši najpravednije vrijednosti za njegovu glazbu i proizvode. Zbog toga platformu vole mnogi umjetnici, posebno oni nezavisni.

Bandcamp Live odražava isti koncept

Aplikacije kao što su Facebook, YouTube ili Twitch izgubile su naklonost nekih umjetnika zbog problema s kršenjem autorskih prava, što je sadašnjost postalo savršenim vremenom za Bandcamp Live. Međutim, još uvijek nema podataka o tome kako će se ovaj novi alat nositi sa složenim pravnim okružjem.

Streaming, marketing, prodaja ulaznica … Sve na jednoj platformi. Više o Bandcamp Live platformi ovdje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk