Skip to main content
  • 28.03.2024.

“Berghain nije ZOO!” poručuju turistima, redovni partijaneri kultnog kluba

Čovjek koji ide pod imenom “Isus” naplačuje od 200€ do 500€ turistima kako bi ušli u kultni berlinski klub.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Rick Rampart

Internetskim forumima i njemačkim medijima kruže priče o tome kako su turisti postali sve češća pojava u Berghainu. Naime, preko Airbnba jedan čovjek koji se krije pod imenom “Isus” nudi “jedinstveno iskustvo” berlinskog noćnog života i ulaske u “ekskluzivne” klubove u koje inače turisti teško da bi mogli ući.

Turistički vodič, ture po berlinskim noćnim klubovima naplačuje od 200€ pa sve do 500€, a za tu vrtoglavu cifru se dobije ulazak u kutlne berlinske klubove poput Berghaina te kompletan “kinky” outfit. U opisu njegovog vodičkog oglasa, tvrdi da je s njim mogućnost ulaska “ekskluzivne” klubove 99% te da neće morati čekati u redu kao ostali posjetitelji.

Sudeći po recenzijama i ocjenama na Airbnbu, kojih je preko 120, “Isus” zapravo odradi svoj posao i uvede turiste u željene klubove i pruži im iskustvo berlinskog noćnog života kakvog su sanjali. No, dok je kod turista oduševljenje na vrhuncu, redovni posjetitelji berlinskih klubova, a posebice Berghaina su nezadovoljni. Na društvenim mrežama te redditu su podjelili komentare u kojima smatraju da je ethos kluba narušen te ističu da “Berghain nije ZOO!”

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk