Skip to main content
  • 28.03.2024.

“Berghain nije ZOO!” poručuju turistima, redovni partijaneri kultnog kluba

Čovjek koji ide pod imenom “Isus” naplačuje od 200€ do 500€ turistima kako bi ušli u kultni berlinski klub.

Piše: 

Naslovna foto

Rick Rampart

Internetskim forumima i njemačkim medijima kruže priče o tome kako su turisti postali sve češća pojava u Berghainu. Naime, preko Airbnba jedan čovjek koji se krije pod imenom “Isus” nudi “jedinstveno iskustvo” berlinskog noćnog života i ulaske u “ekskluzivne” klubove u koje inače turisti teško da bi mogli ući.

Turistički vodič, ture po berlinskim noćnim klubovima naplačuje od 200€ pa sve do 500€, a za tu vrtoglavu cifru se dobije ulazak u kutlne berlinske klubove poput Berghaina te kompletan “kinky” outfit. U opisu njegovog vodičkog oglasa, tvrdi da je s njim mogućnost ulaska “ekskluzivne” klubove 99% te da neće morati čekati u redu kao ostali posjetitelji.

Sudeći po recenzijama i ocjenama na Airbnbu, kojih je preko 120, “Isus” zapravo odradi svoj posao i uvede turiste u željene klubove i pruži im iskustvo berlinskog noćnog života kakvog su sanjali. No, dok je kod turista oduševljenje na vrhuncu, redovni posjetitelji berlinskih klubova, a posebice Berghaina su nezadovoljni. Na društvenim mrežama te redditu su podjelili komentare u kojima smatraju da je ethos kluba narušen te ističu da “Berghain nije ZOO!”

kruder web
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.