Skip to main content
  • 16.03.2024.

Breeze Block – kada betonski građevni blok postane stereo uređaj

Pod vodstvom studenata industrijskog dizajna Jacoba Boyda i Benna Schmidta, projekt Breeze Block je dobio ime po betonskim građevnim blokovima koji su se intenzivno koristili u modernom dizajnu krajobraza Palm Springsa u Kaliforniji sredinom stoljeća

Piše: 

Naslovna foto

Studio Semblance

Studio za industrijski dizajn Semblance bilježi svoj debi sa stereo uređajem Breeze Block. Uzorak betonskog bloka koji je ovaj dvojac odabrao pronađen je na ulicama Montreala u Kanadi. Blok ima četverosmjernu simetriju, jednostavne geometrijske oblike i zašiljene kutove.

Semblanceov izbor betona je optimalan ne samo zbog izgleda i taktilnosti, već i zbog kvalitete zvuka budući da gustoća materijala i svojstva prigušivanja smanjuju neželjene vibracije. Unutra, 2x 3,5-inčna drajvera isporučuju jasne srednje frekvencije dok priključci okrenuti prema stražnjoj strani pojačavaju niske frekvencije.

Minimalno, ali taktilno sučelje s bluetoothom i pomoćnim ulazima nalazi se na udubljenoj stražnjoj ploči. Ovo prikrivanje dio je namjernog efekta koji iz određenih pogleda znači da se čini da Breeze Block više nije zvučni sustav, već dekorativni betonski blok. Uređaj je idealan za male do srednje velike sobe.

Specifikacija:

-45 cm W x 24 cm D x 23 cm H, or 17.7″ W x 9.5″ D x 9.1″ H
-Bluetooth and 3.5 mm Auxilary Input
-2x 3.5” Full Range Dayton 8 ohm ND-90 Drivers
-63- 15,000 Hz Frequency Response
-Analog Crossover Filter
-Vented Enclosure with Rear Facing Bass Ports
-110-220 Volt AC Power
-External Power Supply
-For interior use only, not water resistant
-Housing Materials are Concrete & 3d printed PLA

Prednarudžbe po cijeni od 1125 kanadskih dolara + porez i poštarina. Slijedi 10 tjedana proizvodnje od datuma kupnje do isporuke. Budući da je model na slici prototip, napravit će se neke male izmjene za isporučeni proizvod, a sve će biti u dogovoru s kupcom ističu proizvođači.

Više info i prednarudžbe na Semblance Studio webu.

paul 1 desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.