Skip to main content
  • 20.04.2022.

Carl Cox pojavljuje se u novom BBC dokumentarcu Music and Motorbikes

U novom dokumentarcu za BBC Sounds, Carl Cox govori o svojoj opsesiji motociklima

Piše: 


Od acid housea i ravea do eksplozije britanske klupske kulture, Carl Cox je samoproglašeni čuvar dance glazbe. U svom petom desetljeću Carl Cox misli ne samo na Ibizu već i na moto utrke Sjeverne Irske. U novom dokumentarcu za BBC Sounds, 59-godišnjak govori o svojoj opsesiji motociklima i zašto je 2013. godine odlučio osnovati vlastiti motosport tim.

"Izgubio sam svoju dozvolu prije nego što sam dobio dozvolu… U policiji su me poznavali," rekao je, okrivljujući svoju ljubav prema brzoj vožnji još u tinejdžerskim danima. Od 2014. je Carl Cox Motorsport privukao vrhunske vozače poput Michaela Dunlopa, a tim se natjecao na North West 200, Ulster Grand Prixu i Isle of Man TT.

Kad bi posao postao previše naporan Cox bi uživo gledao trke, uz kolegu i ikonu plesne glazbe, pokojnog Keith Flinta. Provodili bi sate pričajući o motociklima tijekom trke. Frontmen Prodigyja također je želio voditi vlastiti tim. Carl je rekao da je hit The Prodigyja "Firestarter" glazba koja ga najviše podsjeća na cestovne utrke.

DJ je također govorio o tragičnoj prirodi sporta, svojim razgovorima s Michaelom Dunlopom o nastavku utrka i jesu li električni motocikli budućnost cestovnih utrka. Dokumentarac u audio formatu možete poslušati još 26 dana ovdje.

Carl Coxa ćemo ovo ljeto slušati na Sonus festivalu. Sonus će se održati od 21. do 25. kolovoza 2022.

Plaža Zrće i klubovi Papaya, Aquarius, Kalypso i Noa ponovno će ugostiti festival iduće godine, a evo tko je još dodan na line up u drugoj fazi:

Anfisa Letyago, Ann Clue, Black Coffee, Deborah de Luca, Denis Sulta, Desiree, Enrico Sangiuliano, FJAAK DJ i William Djoko.

Facebook event

U prodaji su regionalne ulaznice na
https://we-love-sound.com/sonus-festival

 

sea star desk
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.