Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Crkva pokrenula peticiju da se zabrani film o časnim sestrama lezbijkama

Četvrtak, 14 Travanj 2022

Katolička aktivistička skupina u Belfastu pokrenula je peticiju kako bi zabranila prikazivanje filma Benedetta na Veliki petak


Film redatelja Paula Verhoevena, utemeljen na životu časne sestre Benedette Carlini, s prikazivanjem je trebao započeti ovog petka."Ovaj film je prevara i ništa drugo nego očiti napad na katoličku vjeru", izjavio je za Belfast Telegraph Damien Murphy, glasnogovornik skupine Irish Society for Christian Civilisation.

Iako će prikazivanje normalno započeti u Irskoj i Velikoj Britaniji, Murphy je istaknuo da je početak prikazivanja "kalkulirana uvreda svim kršćanima" i da je sramotno da se to dopušta na ovako bitan dan.Naravno, film je i prije naišao na kritike vjernika koji su zgroženi scenama časnih sestara koje se maze s Isusom, kipićem Djevice Marije koji se koristi kao igračka za seks i pornografskim prikazom časnih sestara u lezbijskim scenama.

Verhoeven se osvrnuo na kritike: "Ne razumijem kako ćete nešto što se dogodilo 1625. nazvati blasfemijom. Ne možete mijenjati povijest ni stvari koje su se dogodile, a film sam bazirao na onome što se dogodilo. U ovom slučaju, koristiti riječ blasfemija je glupo."

Izvor: Index.hr