Skip to main content
  • 27.11.2018.

Da je EDM mrtav govori i povratak Davida Guette u underground house

Francuz s kozmopolitskim rasporedom gaža, autor novog studijskog albuma LP "7" jedan od najplaćenijih svjetskih DJ-a i autor mnogostrukih mainstream plesnih himni podijelio je osobnu borbu koja se događala kada siđe sa svjetskih bina.

Piše: 


Potaknut činjenicom koja je zamrzla industriju, šokom i gubitkom prijatelja i kolege Aviciija koji si je 20. travnja oduzeo život Guetta je progovorio o tome kao mu je ovo otvorilo oči da bolje sagleda svoj život i kako je smrt 28-godišnjaka u Omanu ovoga, gotovo dvostruko starijeg, glazbenika natjerala da bude iskreniji i prepozna znakove nadolaska depresije.

Za Sunday Times Culture magazin spominje: "Svi smo bili nevjerojatno šokirani onime što se dogodilo. To me natjeralo da donesem neke teške odluke, da promijenim život. Mogao sam vidjeti kao dolazi i po mene, ova depresija. A inače sam sretna osoba, nisam baš depresivni tip. No shvatio sam, ako želim nastaviti, da je potrebno reorganizirati život. Sjećam se da mi je Avicii rekao koliko showova odradi godišnje i kako sam pomislio: Ovo je strašno. To je tortura! No teško je odbiti. Želiš učiniti ono što je ispravno za tvoju karijeru. No, ako samo nastaviš govoriti da, jednoga dana ćeš pasti."

Nastavio je kako mnogo DJ-a ima "duboko čudne rasporede" koji mogu dovesti do toga da se "emocionalno nađeš na lošem mjestu". Komentirao je : " Ako si umjetnik to, po meni, znači da osjećaš da imaš nešto za reći i gledaš svijet s pomalo drugačije točke gledišta. Razlog zbog kojeg to možemo je vjerojatno da samo preosjetljivi. No, biti preosjetljiv i voditi ovaj životni stil je zapaljivo."

Pročitaj osvrt Pete Tonga na gubitak Aviciija s IMS-a

I tako pedesetgodišnjak s idejom da uspori, prorijedi raspored, nađe balans i ne zaboravi ako je sve počelo stvara i novi alias Jack Back uz 12-tračni mixtape kao dio LP -a "7" koji se naslanja na više underground house stvari. Jack Back glasina započela je izdavanjem "Overtonea" na Spininn' Recordsu i "(It Happens) Sometimes" na Defectedu, a u razgovoru s Peteom Tongom objasnio je povratak na ishodište napominjući kako ovo "predstavlja puni krug i zato sam želio vratiti se na početak ciklusa. Počeo sam u underground houseu, svirajući na raveovima underground klubova Pariza. Htio sam stvarati glazbu iz zabave, bez ikakvog komercijalnog pristupa. Želim raditi sve tipove glazbe koji mi se sviđaju i činim to iz ljubavi spram glazbe."

12 traka novoga Guette poslušaj niže:

sea star mobile
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk