Skip to main content
  • 26.03.2023.

Diplo istrčao maraton od 42km i kaže da je za to uzeo psihodeličnu drogu LSD

Popularni DJ i glazbeni producent Diplo istrčao je LA maraton za manje od četiri sata i kaže da je za to uzeo psihodeličnu drogu LSD

Piše: 


Diplo je u ponedjeljak na Twitteru rekao da je stavio pet kapi LSD-a u bocu s vodom noć prije nego što je istrčao stazu od 26,2 milje (42 km) s više od 20.000 drugih ljudi.

"Najviše što sam ikada pretrčao bilo je 11 milja (17,7 km) pa sam učinio ono što bi svaka normalna osoba učinila i uzeo LSD", rekao je Diplo.


Fotografija Meg Oliphant/Getty Images

LSD je psihoaktivna droga koja je zabranjena u SAD-u i većini drugih zemalja. Posljednjih godina mikrodoziranje — gdje se droge uzimaju u količinama koje ne izazivaju trip — postalo je trend u Silicijskoj dolini, a ljudi tvrde da LSD pomaže kod kreativnosti i produktivnosti, iako to nije dokazano.

Znanstvenici proučavaju može li droga, u mikrodozama, pomoći u poticanju energije i ublažiti bol kod starijih ljudi, kao i testirati ga u mnogo većim dozama uz psihoterapiju za zdravstvena stanja poput glavobolja.


Foto: Diplo Instagram

Što se tiče maratonaca, nema podataka koji bi nas informirali je li mikrodoziranje LSD-a korisno ili opasno, rekao je za Insider David Nutt, direktor Odjela za neuropsihofarmakologiju u Odsjeku za znanosti o mozgu na Imperial College London, UK. Droga može privremeno povećati krvni tlak, broj otkucaja srca i tjelesnu temperaturu kod zdravih ljudi, ali ne znamo njegove učinke kod maratonaca, što vjerojatno ovisi o dozi i fizičkom zdravlju osobe.

Diplo je nadmašio vrijeme maratona Oprah Winfrey

Očekivalo se da će većina trkača u utrci – koja privlači ljude iz cijelog svijeta – završiti utrku za tri do pet sati, iako elitni trkači mogu prijeći cilj za oko dva sata.

Diplo (44) je u objavi na Instagramu rekao da je njegov "jedini cilj" bio pobijediti vrijeme maratona TV voditeljice Oprah Winfrey od četiri sata 29 minuta i 20 sekundi, što je ona postigla 1994. godine u dobi od 40 godina.

Diplo je utrku završio za tri sata i 35 minuta. Ovog ljeta slušajte ga u Revelinu 1. srpnja, ili nešto poslije na jubilarnom desetom Sonus festivalu na Zrću.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli diplo (@diplo)

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2