Skip to main content
  • girls dj
  • 20.11.2012.

Djevojke zajedno jače u muškom DJ svijetu

Među djevojkama i tinjedžericama u Hrvatskoj sve je više zainteresiranih za karijeru DJ-ice i koliko smo mogli primjetiti djevojke se za razliku od svakodnevnog života u ovom glazbenom međusobno više podržavaju nego njihovi muški kolege.

Naslovna foto

girls dj

Razlog tome svakako stoji i u činjenici da su još uvijek manjina u muškom DJ svijetu. Ove su se godine na listi sad već omraženenog DJ MAG TOP 100 na 46. mjestu našle napokon i dvije djevojke blizanke Mim i Liv, poznatije kao Nervo iz Australije, koje ste uostalom imali priliku ove godine poslušati uživo u Zagrebu. A možda se sjećate kad je Peaches na Facebook stranici DJ MAG-a napisala: "DJ MAG! Your Top 100 DJ boy club list can eat a dick! Where the ladies at???"

{youtube}SZmi2oZ1Q8g{/youtube}

I Josip Ćurković iz zagrebačke DJ Akademije potvrdio je ovu tezu, jer u 10 dosadašnjih generacija od 400 polaznika djevojaka je bilo oko 50, dok je o u ovoj posljednjoj 11. generaciji čak 40% upisanih djevojaka. Josip također pojašnjava da među muškim i ženskim polaznicima nema predrasuda štoviše ponekad se izrode i neke nove ljubavi tijekom trajanja tečaja.

Mi nemamo predrasuda. Nekada su djevojke agilnije i pokazuju više zanimanja od muških polaznika. Svi nakon samo nekoliko termina postaju pravi prijatelji, druže se i izvan nastave, zajednički organiziraju partije i nastupe. Jednostavno svi su jedna cjelina gdje se nastoji pomoći jedni drugima.

nervo

Osim djevojaka u Josip objašnjava da su vrata DJ Akademije otvorena i socijalno ugroženim skupinama i osobama s invaliditetom:

Kod nas je do sada u svakoj generaciji bilo upisanih polaznika i sa poteškoćama, osoba sa invaliditetom, djece hrvatskih branitelja i onih slabijeg socijalnog stanja. Uvijek smo takvima pomagali i izlazili u susret. Za njih su širom otvorena vrata i idu besplatno. To je naša dužnost. Osim što se bavimo edukacijom , pokušavamo ih socijalizirati i pokazati da za njih uvijek ima mjesta u društvu, sa njihovim vršnjacima.Uspjeli smo čak postići dogovor i sa ZAMP-om. Za sve naše polaznike sa invaliditetom osigurali smo besplatnu Dj licencu, koja inače košta 1.700 kn godišnje. Svi ostali , također imaju pogodnosti, i licencu plaćaju 10 % povoljnije kao polaznici Dj Akademije.“ – dodaje Josip.

{youtube}7-XciNbMwWM{/youtube}

U stvarnom životu žene su međusobno ljubomorne i često zavidne, no u svijetu DJ-inga gdje vlada muški ego ne rijetko i podmetanje, žene su shvatile da su zajedno jače, možda u skoroj budućnosti upravo tako preuzmu primat u DJ svijetu.

 

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.