Skip to main content
  • plaza
  • 25.04.2011.

Dođite sebi – uz sunčeve zrake i prijatelje

Ovogodišnja kalendarska godina ne nudi dovoljno praznika koji padaju na radni dan kao što ne nudi ni toliko produženih vikenda na koje smo navikli.

Zasigurno je osim blagdana Uskrsa i to jedan od razloga zašto se većina našeg kontinentalnog dijela zemlje u petak uputila u južnije krajeve u posjetu roditeljima i prijateljima. Na putu prema Dalmaciji bilo je malo gužve, ali ništa što bi utjecalo na iščekivani odmor. Neki od Vas su odlučili uzeti i cijeli sljedeći tjedan godišnjeg odmora kako bi sunčevim zrakama napunili energiju za nadolazeće radne obveze, jer naš odmor ujedno je dobar i za naše poslodavce, zar ne?

Dalo se ovog vikenda i tulumariti, jer su klubovi odlučili ponuditi zabavu od petka do nedjelje zato vjerujemo da neki od Vas tek danas dolaze sebi, naravno svatko na svoj način, a za one kojima treba poticaj predlažem jednostavne stvari. Počnimo sa zrakama sunca o kojima posljednjih godina samo šire priče o njihovoj štetnosti gotovo do te mjere da smo zaboravili kako bez sunca ne bilo ni života. Uz sunce se sve čini nekako ljepše, pa zašto ne bi ste nakon obilja ića i pića koje ste unijeli u sebe ovog Uskršnjeg vikenda jednostavno uživali na nekoj terasi, klupi ili po mogućnosti plaži ne čineći ništa posebno osim upijanja sunčevih zraka. Evo Vam i dodatnih razloga: sunčeve zrake utječu na sintezu vitamina D, neophodnog za zdravlje kostiju i zubiju, a djeluje preventivno na neke bolesti poput raka i dijabetesa, također djeluje poticajno i na izlučivanje hormona melatonina bitnog za dobar san te cjelokupno funkcioniranje našeg organizma. UV zrake neophodne su organizmu za rad hipofize i imunitet, a preko sunčeve svjetlosti koja uđe u oko i u mrežnici kontaktira hemoglobin u krvi direktno se upija sunčeva energija. Naravno ne pretjerujte i ne izlažite se previše suncu i ne zaboravite sunčane naočale kad osjetite previše topline na licu, ništa što je previše ne može biti dobro. Ako još možete uz to kombinirati pogled na more Vaš organizam bit će Vam zahvalan bez obzira koliko ste ga operetili u danima slavlja koji su prethodili ovom danu za odmor. Ne tražite previše od sebe, u svakodnevnom užurbanom životu izgubilo se vrijeme za obitelj, prijetelje i druženje, upravo danas možete odvojiti koji sat za svoje prijatelje. Nekima su roditelji otišli u posjete pa možete okupiti cijelo društvo, zaigrati društvene igre i smijati se odrastanju i nepodoštinama koje ste skupa proživljavali, vrijeme koje je proteklo otkad se niste vidjeli činit će Vam se nebitnim kad shvatite kako daljina na prava prijateljstva ne utječe.

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju