Skip to main content
  • 1.05.2011.

Dođite sebi – dajte danu nerada drugu priliku

Praznik rada nekako simbolično označava početak ljepšeg vremena, prva druženja na roštiljima, nadmetanje u sportskim igrama, skori dolazak godišnjih odmora i iščekivanje ljeta. Međutim ove godine praznik rada kao i situacija radnog naroda u zemlji odlučili su biti skladni i većinom tmurni.

Piše: 


Prije svega ne ide na ruku činjenica da je taj praznik pao na nedjelju koja je za većinu i tako jedini neradni dan, a kad smo je i poželjeli učiniti aktivnijom i drugačijom ta kiša nikako ne prestaje.

E sad pokušajmo malo okrenuti priču i sjetiti se ranijih proslava 01. maja, jer koliko me pamćenje služi više od polovice izleta u prirodu oko tog datuma bili su obilježeni kišom. Nikad nas kad smo bili malo mlađi nije pokolebala ta činjenica, a nisu nas nikad izdali ni šatori, na veliku sreću nisu ni bubrezi. Uz vatru, paprene kobasice, domaće vino i nezaobilaznu gitaru bili smo spremni na sve. Kako ste tad tako i ove nedjelje budite odlučni u svom naumu i ne dopustite da Vam obična kiša pomrsi račune. Dobro sigurno ste morali odustati od nekog izleta i kampiranja, ali to ne znači da netko od Vas koji ste planirali zajedničku proslavu nerada nema prazan stan, nadstrešnicu, neku vikendicu ili staru djedovu kuću gdje se možete okupiti i svejedno napraviti tradicionalni grah ili uobičajeni roštilj. Neće Vam oblaci valjda pokvariti raspoloženje! Nećemo zavidjeti ni onima koji su imali mogućnost i otputovali malo van zemlje ovog vikenda, kažu u nekim zemljama je najljepše u ovo doba godine, u našoj zemlji je pak najljepše u bilo koje doba godine.

Do sad ste svakako već trebali nabaviti pravu kabanicu koja zatreba za nenadane ljetne pljuskove i kišovite koncerte i festivale, u modi su svojedobno harale i gumene čizme, a cijeli tjedan nam prognostičari bruje o kišovitom 1. maju pa se nadam da ste svoju alternativu unaprijed dobro osmislili. Od pregršt opcija za izlazak tijekom vikenda od Ambasade Gavioli i Fatboy Slima, preko otvaranja ljetne sezone diljem Jadrana do njemačke institucije elektronskog zvuka Mayday, neki od Vas plesali su tijekom petka i subote pa im i ne treba plan B. Njihova opcija ove nedjelje zasluženo je izležavanje.

U svakom slučaju nema mjesta razočarenjenju, bilo koje sljedeće nedjelje sve što ste zamislili sad ostvarivo je, dogovorite se, imate drugu priliku, napravite još uzbudljiviji popravni praznik rada, jer kao što i sami znate nakon kiše uvijek dolazi sunce.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2