Skip to main content
  • 1.07.2020.

FreeMental organizirao akciju čišćenja plaže Tarej i festivalske lokacije

FreeMental je drugu godinu za redom organizirao akciju čišćenja plaže na otoku Cresu, koja je i ujedno lokacija održavanja festivala.

Piše: 


Svake godine more donosi nove nakupine smeća među kojima se nalaze plastične boce, karnistri, gume, stare zahrđale vrše, zamotani konopi koji su na svu sreću zaobišli stanovnike našeg dragog mora i slični materijali.

Čovjek se začudi koliko toga more donese na samo jednu lokaciju u manje od godinu dana. Ove godine se okupilo dvanaestak volontera koji su u roku od tri dana skupili iznenađujuću količinu smeća.

Eko akcije i održavanje prirode čistom i netaknutom je jedna od bitnijih komponenata FreeMental festivala, koji pokušavaju da poluotok Tarej ostane što veća divljina, jer je ta lokacija sama po sebi nevjerojatno predivna.

Problem onečišćenja prirode i mora je ogroman i ako svaka osoba bar jednom prisustvuje nekakvoj sličnoj akciji će dobiti širu i kristalniju sliku na kojoj je onečišćenje razini.

Zamišljajući zemlje jugoistočne Azije poput Indije, Bangladeša i Pakistana, možemo biti sretni što je Hrvatska umjereno zagađena zemlja, no na tome, kako kod nas pa tako i na drugim područjima u svijetu se treba raditi i brinuti se o tom problemu, jer bez toga ćemo se svi zajedno naći u situaciji gdje je više smeća nego cvijeća, a to nitko ne želi.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2