Skip to main content
  • 29.11.2022.

Gotovo 90% studenata smatra da odlasci na partyje pomažu mentalnom zdravlju

Bristolski noćni klub Motion napravio je istraživanje među studentima

Piše: 

Istraživanje na ukupno 318 studenata odrađeno je preko upitnika riješenog na licu mjesta, a otkrio je da mladi vole izlaske u klubove tijekom zime jer je to jedan od načina održavanja kontakta i izbjegavanja usamljenosti.

Također, u istraživanju, zaključeno je kako se za vrijeme zimskih mjeseci više od 85% ljudi druži barem jednom tjedno u klubovima, dok za 88% ispitanika odlazak u klub i dobar party održava i poboljšava mentalno zdravlje.

Jedno nedavno istraživanje, pokazalo je da među Generacijom Z otpada zainteresiranost za izlaske u klubove. Kroz dva kruga istraživanja, svega 25% u prvom, te 13% u drugom krugu ispitanika Generacije Z prakticira izlaske u klubove.

Jedan od razloga manjka zainteresiranosti izlaska u klubove je nedavna pandemija koronavirusa, koja je utjecala na industriju noćnog života i promijenila navike njenih posjetitelja. Generacija Z, koju tvori sljedeću generaciju partijanera, izgubila je praktički dvije godine društvenog života. To potvrđuje i istraživanje bristolskog noćnog kluba Motion, u kojemu 92% ispitanika smatra da je propustilo važne životne događaje, trenutke te nezaboravne trenutke u izlascima upravo zbog pandemije.

“Rezultati ovog istraživanja pokazali su važnost izlazaka, dobrih partyja i zabave. Sada je na nama, ljudima iz svijeta industrije noćnog života da podignemo ljestvicu, pružimo ljudima razloge za dobre izlaske i privučemo nove generacije partijanera.” zaključuje promotor kluba Motion, Travis Derrick.

Nova generacija partijanera stiže i u Hrvatskoj te joj je važno dovesti izvođače koje oni slušaju te su im bliski. Jedan od dobrih primjera je nedavno gostovanje Amelie Lens u Boogaloo koji je okupio novi val hrvatskih partijanera.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2