Skip to main content

Magični lijek protiv mamurluka

Svi smo mi pomalo pijandure. I do sad smo vam nudili hrpu jestivih i pijućih načina da se izborite sa činjenicom da je nedjelja, a osjećate se kao ogromna gomila đubreta od mamurluka – primjeri bi bili savršen francuski tost sendvič Croque-Madame, najbolji sendvič za doručak i Bloody Mary sa dovoljno celera da se nahrani omanje selo — nekad vam je potrebno nešto industrijski jako. Nešto što je osmislio i isprobao pravi genije.

Piše: 


Ako znate ponešto o hrani, poznato vam je i ime Fergusa Hendersona. Slučajno je i jedan od najboljih kuhara na cijelom svijetu i kao i mnogi u kulinarstvu, bilo amateri, bilo profesionalci, on obožava popiti i danju i noću. Ali za razliku od vas i nas, on svakako zna šta piće može napraviti vašem ranjivom i nježnom biću i tijelu.

To nešto specijalno što nam Henderson nudi je Amaro pomalo čudnog ukusa, poznatiji kao Fernet-Branca, omiljen liker kuhara širom svijeta već desetljećima zbog fantastičnog ukusa mješavine travki i umirujućeg efekta na vaše unutrašnje organe kada pojedete previše. Ali Henderson tvrdi da je ovaj liker i ključna stavka najboljeg lijeka protiv mamurluka.

Slijedi recept doktora Hendersona. Fergus je recept naučio od oca, tako da možete biti sigurni da se koristi već duže vrijeme. Jeste li spremni da se bolje osjećate? Pomiješajte slijedeće sastojke: Fernet, liker od mente i led. I, kako upozorava Henderson, ne dozvolite da vas odbija boja u čaši.

Dakle, čaša nečeg zelenog, mirišljavog poput prodavaonice začina i malo gorkastog ukusa. Za ovim magičnim lijekom protiv mamurluka čekali ste već toliko jadnih jutara poslije provoda. I vjerujte kuharu Hendersonu. Ipak je on doktor, na kraju krajeva.

Izvor: VICE Srbija

sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop