Skip to main content
  • 21.03.2024.

Među najpopularnijim zanimanjima na svijetu je i posao DJ-a

Blogger, DJ, dizajner, doktor, influencer, model, pilot, pjevač, YouTuber samo su neki od najpopularnijih poslova na svijetu.

Piše: 

Naslovna foto

Tomorrowland

Svjetski poznati portal za zapošljavanje Jobseeker je objavio zanimljivu kartu na kojoj otkrivaju koji su najpopularniji poslovi na svijetu u 2024. Rezultati su dobiveni analizom podataka, odnosno istraživanjem koji su se poslovi najviše pretraživali na internetu.

Koja su najpopularnija zanimanja na svijetu?

Kako postati pilot” je najtraženija fraza na internetu, a u čak 55 zemalja na svijetu je to ujedno i najpopularnije zanimanje. Drugo najtraženije zanimanje je za stjuardesu. Veliki interes budi i posao modela, koji se našao na trećem mjestu najtraženijih, a između ostaloga to je top izbor po pitanju karijere u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

U kojim državama ljudi žele postati DJ-evi?

Među popularnijim karijerama su one influencera, fotografa, pjevača ili pak YouTubera. Među najpopularnijim zanimanjima, posao DJ-a je top izbor u dvije države. Riječ je o afričkoj državi Burkini Faso i južnoameričkoj Ekvadoru.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2